Ухвала
від 26.01.2024 по справі 744/68/24
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.01.24

Справа № 744/68/24

Провадження по справі № 2/744/80/2024

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

м.Семенівка 26 січня 2024 року

Суддя Семенівського районного суду Чернігівської області Смага С. В., розглянувши матеріали позовної заяви представника позивача адвокатаГолика ЄвгенаВалерійовича вінтересах позивача ОСОБА_1 доАкціонерного товариствакомерційного банку«ПриватБанк» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню; треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Швець Руслан Олегович, Семенівський відділ державної виконавчої служби у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, -

В С Т А Н О В И В:

Представником позивача адвокатом Голиком Євгеном Валерійовичем в інтересах позивача ОСОБА_1 ,подана досуду позовназаява довідповідача, Акціонерного товариства комерційного банку «ПриватБанк», про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, в якій представник позивача просить: «Визнати виконавчий напис, вчинений 18 серпня 2017 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Швець Русланом Олеговичем, що зареєстрований в реєстрі за № 12221, про стягнення з ОСОБА_1 , (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) на користь Публічного акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк» заборгованості в сумі 29634 (двадцять дев`ять тисяч шістсот тридцять чотири) гривні 01 копійка таким, що не підлягає виконанню; стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати; справу просить розглянути за правилами спрощеного позовного провадження».

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і оформлений у порядку, встановленомуст. 175 Цивільного процесуального кодексу України, справа підсудна Семенівському районному суду Чернігівської області, підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову чи залишення його без розгляду немає.

У позовній заяві міститься клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід відкрити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 19,84, 259, 260, 261,274 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити позовнепровадження уцивільній справіза позовноюзаявоюпредставника позивача адвокатаГолика ЄвгенаВалерійовича вінтересах позивача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , до Акціонерного товариства комерційного банку «ПриватБанк» (ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 14360570, місцезнаходження: вулиця Грушевського, будинок 1-Д, місто Київ, 01001), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню; треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округуШвець РусланОлегович(реєстраційний номер облікової картки платника податків не відомий, місцезнаходження: вулиця Лютеранська, будинок 3, офіс 31, місто Київ, 01001), Семенівський відділ державної виконавчої служби у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 34841264, місцезнаходження: вулиця Героїв України, будинок 2, місто Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області, 15400).

Розгляд справи здійснити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження5 днів з дня вручення ухвали. Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Призначити розгляд справи по суті в приміщенні Семенівського районного суду Чернігівської області (вулиця Центральна, будинок 6, місто Семенівка Чернігівської області) на 15 лютого 2024 року на 10 годину 30 хвилин.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадженнябез повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позовп`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачзаперечення протягом десяти днів з дня їх отримання.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/sud2519.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Семенівського районного суду Чернігівської області (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другійстатті 358 цього Кодексу.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: С. В. Смага

Дата ухвалення рішення26.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116559339
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню;

Судовий реєстр по справі —744/68/24

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Смага С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні