Ухвала
від 25.01.2024 по справі 183/701/24
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/701/24

№ 2/183/1643/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

25 січня 2024 року м. Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Парфьонов Д. О., розглянувши матеріали цивільного позову ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Піщанської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И В:

23 січня 2024 року представник позивача адвокат Воронько О. О., за допомогою підсистеми «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, звернулась до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з вищевказаним позовом в електронній формі, переданим головуючому судді 25 січня 2024 року.

Розглянувши подані матеріали, вбачаються підстави для залишення поданої заяви без руху, виходячи з такого.

Частиною 1 статті 177 ЦПК України визначено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Проте, всупереч вимогам ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивачем не додано до позовної заяви доказу надсилання листом з описом вкладення копій поданих до суду документів відповідачеві.

Крім того, згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява, окрім іншого, повинна містити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Так, у порушення п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету учасників справи.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням зазначеного, відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, позовна заява підлягає залишенню без руху з повідомленням про це особи, якою подано позов і наданням їй строку для усунення зазначених недоліків 3 дні з дня отримання копії цієї ухвали, шляхом подання уточненої позовної заяви з усунутими недоліками.

На підставі викладеного, керуючись ст. 175, 176, 177 185, 260 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

позовну заяву ОСОБА_1 залишити без руху.

Встановити позивачеві триденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків позовної заяви шляхом:

- надання позовної заяви у новій редакції, оформленої відповідно до вимог чинного законодавства, з зазначенням у ній відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету учасників справи;

- долучення до позовної заяви доказів надсилання листом з описом вкладення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити позивачеві, що у разі невиконання цієї ухвали, у зазначені вище строки, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Копію ухвали направити позивачеві.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 25 січня 2024 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116563437
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —183/701/24

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні