Ухвала
від 25.01.2024 по справі 940/327/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

25.01.2024 Справа № 940/327/23

Унікальний номер 940/327/23

Номер провадження 2/756/418/24

УХВАЛА

про витребування доказів

25 січня 2024 року м. Київ

Оболонський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Шролик І.С.,

секретар судового засідання - Потороча В.О.,

за участю: позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2 ,

представника відповідача - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання експерта про надання додаткових матеріалів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , третя особа: Тетіївський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання шлюбу недійсним,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Оболонського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , третя особа: Тетіївський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання шлюбу недійсним.

Ухвалою Тетіївського районного суду Київської області від 07 квітня 2023 року справу передано за підсудністю до Оболонського районного суду м. Києва.

08 травня 2023 року справа надійшла на адресу Оболонського районного суду м. Києва.

На підставі протоколу автоматизованого розподілу від 09 травня 2023 року справу передано на розгляд судді Шролик І.С.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 10 травня 2023 року відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 27 червня 2023 року по справі призначено посмертну судово-психіатричну експертизу. Провадження по справі зупинено до отримання висновку експертів, проведення експертизи доручено експертам Державної установи "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків" Міністерства охорони здоров`я України (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103).

14 грудня 2023 року на адресу суду з Державної установи "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків" МОЗ України надійшло клопотання експерта про надання додаткових матеріалів.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 22 грудня 2023 року витребувано докази з Тетеївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), КП КНП «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги», Центральної районної поліклініки Оболонського району м. Києва.

На виконання вимог ухвали суду з Тетеївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надійшла копія книги обліку бланків свідоцтв про шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені. В решті вимог надано відповідь про неможливість виконання ухвали суду в частині надання копії свідоцтва про шлюб та свідоцтва про смерть, а також лікарського свідоцтва про смерть. через відсутність їх у адресата.

В судовому засіданні 25 січня 2024 року допитано свідків та постало питання вдруге скерувати ухвалу суду про витребування доказів до виконання.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно з ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд, дослідивши матеріали справи, враховуючи зміст та обсяг заявлених вимог, з метою встановлення дійсних обставин справи, з огляду на необхідність проведення експертизи, вважає за необхідним задовольнити клопотання експерта шляхом витребування з відповідних установ додаткових матеріалів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати з Тетеївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (09800, Київська область, м.Тетеїв, вул. Острозького Януша, 5):

- повний витяг державної реєстрації шлюбу, укладеного 01 жовтня 2022 року між ОСОБА_5 та ОСОБА_4 ;

- копію заяви про держану реєстрацію ( Додаток до Правил державної реєстрації актів

цивільного стану в Україні) на підставі якої 01 жовтня 2022 року зареєстровано шлюб між ОСОБА_5 та ОСОБА_4 ;

- повний витяг державної реєстрації смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

Витребувати з КП КНП «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Тетіївська амбулаторія ЗПСМ) (09800, Київська область, Білоцерківський район, м. Тетеїв, вул. Цвіткова, 26):

- медичну довідку про настання смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- всю наявну медичну документацію щодо хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (тимчасове місце проживання: АДРЕСА_1 ) інформацію чи проводився медичний огляд, чи надавалася медична допомога чи перебував на лікуванні (амбулаторному та (або) стаціонарному) ОСОБА_5 , яке призначалось лікування, за час його проживання з липня 2022 року по 29 січня 2023 року.

Витребувати з Центральної районної поліклініки Оболонського району м. Києва (04205, м. Київ, вул. Левка Лук`яненка, 14):

- медичну документацію на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 .

Вказані документи необхідно направити на адресу суду: 04212, м. Київ, вул. Левка Лук`яненка, 2Є з посиланням на вихідний номер документа у строк до 18 лютого 2024 року.

Роз`яснити що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.С. Шролик

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116571314
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання шлюбу недійсним

Судовий реєстр по справі —940/327/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні