Ухвала
від 24.01.2024 по справі 205/6679/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

24.01.2024 Єдиний унікальний номер 205/6679/23

Провадження № 2/205/1454/24

У Х В А Л А

24 січня 2024 року місто Дніпро

Ленінський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Костромітіної О.О.,

за участю секретаря судового засідання Морозової С.Ю.,

в ході розгляду у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільної справи за позовом Західної окружної прокуратури міста Дніпра до Дніпровської міської ради, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення Дніпровської міської ради про передачу земельної ділянки, скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку, усунення перешкод у здійсненні Дніпровською міською радою права користування та розпорядження земельною ділянкою,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ленінського районного суду м. Дніпропетровська знаходиться вищевказана цивільна справа.

25 вересня року до суду від представника відповідача Ревякіної Н. надійшов відзив на позовну заяву. Разом з відзивом до суду надійшло клопотання, яке було уточнено, про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ 37454258, адреса: м.Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, 75) та Регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 01038699, адреса: 49044, Дніпропетровська область, місто Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, будинок 39-А). В обґрунтування клопотання посилається на те, що враховуючи повноваження Департаменту та предмет судового спору, вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради, адже Департамент є уповноваженим органом щодо розборки містобудівної документації, в тому числі виступає замовником на розробку проекту землеустрою щодо встановлення ПЗС та безпосередньо вказаний департамент погоджував проект землеустрою спірної земельної ділянки. Регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області та Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради є компетентними органами, які відповідно до законодавства узгоджують проекти землеустрою на предмет їх відповідності зокрема водному законодавству. Вважає, що рішення у даній цивільній справі може вплинути на права, інтереси чи обв`язки цих органів.

Представник відповідача Дніпровської міської ради надала суду заяву з проханням провести підготовче засідання без фіксування судового процесу, просила задовольнити клопотання про залучення третіх осіб.

Представник позивача прокурор Єрьоменко К.В. надала суду заяву з проханням провести підготовче судове засідання без її участі, не заперечувала проти задоволення клопотання про залучення третіх осіб.

Суд, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку про достатність правових підстав для задоволення клопотання, з огляду на наступне.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. ч. 4,5 цієї статті у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи,що Регіональний офісводних ресурсіву Дніпропетровськійобласті та Департамент по роботі з активами Дніпровської міської радиєкомпетентними органами,які відповіднодо законодавстваузгоджують проектиземлеустрою напредмет їхвідповідності зокремаводному законодавству,тому судвважає,що рішенняу данійцивільній справіможе вплинути на права, інтереси чи обв`язки цих органів, внаслідок чого вважає доцільним залучити ці органи до участі у даній цивільнійсправі вякості третіхос іб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 53, 197,259, 260,353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом Західної окружної прокуратури міста Дніпра до Дніпровської міської ради, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення Дніпровської міської ради про передачу земельної ділянки, скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку, усунення перешкод у здійсненні Дніпровською міською радою права користування та розпорядження земельною ділянкою в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ 37454258, адреса: м.Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, 75) та Регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області (ЄДРПОУ 01038699, адреса: 49044, Дніпропетровська область, місто Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, будинок 39-А) .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Костромітіна

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116592205
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу земельної ділянки, скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку, усунення перешкод у здійсненні Дніпровською міською радою права користування та розпорядження земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —205/6679/23

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Костромітіна О. О.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Костромітіна О. О.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Костромітіна О. О.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Костромітіна О. О.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Костромітіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні