Ухвала
від 29.01.2024 по справі 477/1523/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 477/1523/23

Провадження № 2-о/477/2/24

УХВАЛА

про залучення заінтересованої особи

та відкладення судового засідання

29 січня 2024 року м.Миколаїв

Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі головуючого у справі - судді Полішко В.В., присяжних - Проценко Т.М., Сакун О.В.,

з секретарем - Крошніною А.М.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Жовтневого районного суду Миколаївської області в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , Корабельний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення повнолітньої особи,

ВСТАНОВИВ:

23 червня 2023 року заявник звернувся до суду із заявою, в якій просить оголосити його усиновлювачем ОСОБА_2 , уродженця смт. Первомайське Жовтневого району Миколаївської області, Зобов`язати Корабельний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) внести зміни до актового запису про народження від 18 вересня 1986 року, складеного Первомайською сільською радою Жовтневого району Миколаївської області, де в графі «по-батькові» записати « ОСОБА_3 », а в графі «батько» записати « ОСОБА_1 », ІНФОРМАЦІЯ_1 .

27 червня 2023 року судом постановлено ухвалу про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, призначений розгляд справи в порядку окремого провадження 15 вересня 2023 року о 14-00 годині.

Справу знято з розгляду в зв`язку з перебуванням головуючого у справі судді Полішко В.В. на лікарняному.

Розгляд справи відкладений на 10 січня 2024 року о 13-00 годині.

За клопотанням представника заявника розгляд справи відкладений.

17 січня 2024 року від представника заявника - адвоката Павленко Н.М. до суду надійшла заява про залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи дружину заявника ОСОБА_4 , посилаючись на те, що рішення у справі в подальшому може вплинути на її права, у тому числі спадкування, оскільки дружина заявника є спадкоємицею першої черги після його смерті. Інші особи, чиїх прав може стосуватись рішення у справі відсутні.

Учасники судового розгляду в судове засідання не з`явилися.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, то, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою відео та звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до частини 3 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно з частиною 4 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Оскільки нормами ЦПК України, не передбачене порядку залучення заінтересованої особи, в даному випадку підлягають застосуванню за аналогією закону положення статей 53 ЦПК України.

Частиною 3 статті 53 ЦПК України передбачено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на позовну заяву вбачається, що заявник в подальшому має намір скласти заповіт на ім`я повнолітнього ОСОБА_2 , а ОСОБА_4 є дружиною заявника, та відповідно належить до першої черги спадкоємців за законом, суд вважає за доцільне задовольнити заяву представника заявника та залучити ОСОБА_4 до участі у справі як заінтересовану особу.

Згідно з частиною 9 статті 223 ЦПК України суд про відкладення розгляду справи постановляє ухвалу.

Керуючись статтею 53, 223 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника - адвоката Павленко Наталії Миколаївни задовольнити.

Залучити у справі в якості заінтересованої особи - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити заінтересованій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України. Крім цього, заінтересована особа у визначений строк має право подати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви.

Відповідно до вимог частини 4 статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів заінтересовані особи зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі не надання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відкласти розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , Корабельний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), ОСОБА_4 про усиновлення повнолітньої особи на 22 лютого 2024 року о 14-15 годині.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Полішко

Присяжні: Т.М.Проценко

О.В.Сакун

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116594501
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —477/1523/23

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні