Постанова
від 29.01.2024 по справі 947/13668/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/13668/23

Провадження № 1-кс/947/1578/24

УХВАЛА

29.01.2024 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання детектива Підрозділу детективів (на правах самостійного Управління) Територіального управління БЕБ в Одеській області ОСОБА_3 ,в рамкахкримінального провадження №42022160000000231від 08.08.2022року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.205-1КК України, про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

До Київськогорайонного судум.Одеси звернувсядетектив Підрозділудетективів (направах самостійногоУправління) ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановлено, що підрозділом детективів (на правах самостійного Управління) ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюється досудоверозслідування укримінальному провадженні №42022160000000231 від 08.08.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України.

Встановлено, що невстановлені особи діючи умисно, ігноруючи норми чинного законодавства, у 2020 році внесли в документи, які подаються відповідно до закону для проведення державної реєстрації юридичних осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) завідомо неправдиві відомості, а також умисно подали, для проведення такої реєстрації документи, які містять завідомо неправдиві відомості.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у 2020 році мало господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) які полягали у митному оформлень декларацій.

Так, 01.12.2023 на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » скеровано вимогу в порядку ст. 93 КПК України, щодо надання копій документів о взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за 2020 роки.

Однак, 25.12.2023 від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » отримано відповідь, у якої зазначено, що запитувані документи будуть надано на відповідну ухвалу суду.

Під час досудового розслідування виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) що свідчать про проведені фінансово-господарські взаємовідносини із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Відомості в зазначених вище документах можливо використати як доказ, оскільки вони містять фактичні данні, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлять наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

В судове засідання детектив не з`явився, разом з тим детективом до клопотання було долучено заяву, в якій він просив розгляд клопотання проводити за його відсутності.

Вказані документи знаходяться у володінні уповноважених осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) є можливість безповоротно їх змінити або знищити. З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації вважаю, що розгляд клопотання необхідно проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходиться ця інформація.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі вищевикладеного, враховуючи правове обґрунтування клопотання сторони обвинувачення, ту обставину, що документи мають значення для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування зазначеного кримінального провадження, самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в рамках даного кримінального провадження, слідчий суддя приходить до переконання про необхідність задоволення клопотання сторони обвинувачення.

Керуючись ст.ст. 159, 163-166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання детективаПідрозділу детективів(направах самостійногоУправління)Територіального управлінняБЕБ вОдеській області ОСОБА_3 про дозвілна тимчасовийдоступ доречей ідокументів задовольнити.

Надати детективам Підрозділу детективів (на правах самостійного Управління) ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , та детективам групи детективів та (або)особам,що будутьдіяти записьмовим дорученням,постанови продоручення проведенняпроцесуальних дійна іншійтериторії слідчогоабо прокурорана проведеннятимчасового доступута вилучитикопії документівТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ),що свідчатьпро проведеніфінансово-господарськівзаємовідносини ізТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 »,код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за 2020 рік, а саме:

- Реєстри виданих та отриманих податкових накладних;

- Фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату грошових коштів за вчиненими правочинами;

- Фінансово-господарські документи, що підтверджують передачу товарів, виконання робіт (надання послуг) за вчиненим правочином товарно-транспортні накладні, податкові накладні, рахунки-фактури, акти виконаних робіт, акти прийманняпередачі ТМЦ, актів прийняття на зберігання ТМЦ, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей;

- Договори (контракти), специфікації та додатки до них;

- Сертифікати якості і відповідності, технічні паспорти на ТМЦ;

- Документи щодо транспортування в яких зазначаються умови транспортування ТМЦ, найменування перевізника, вантажоодержувача, відомостей про маршрут, посередників у транспортуванні. Копію журналу в`їзду та виїзду транспортних засобів;

- Документи, в яких зазначаються особи, відповідальні за транспортування, розвантаження, збереження ТМЦ (накази, розпорядження підприємства).

-Договори,контракти,додатки доних,протоколи погодженняцін,акти виконанихробіт/наданихпослуг,специфікацій,накладних,податкових накладних,рахунків-фактур,платіжних доручень,товарно-транспортнихнакладних,банківських виписоктехнічних паспортів,сертифікати щодопоходження товарів,сертифікатів відповідності,сертифікатів якості,видаткові накладні,документи щодооцінки вартості,касових книг,видаткових таприбуткових касовихордерів,квитанцій,авансових звітів,роздрукованих витягівз електроннихреєстрів отриманихта виданихподаткових накладних.

Визначити строк дії ухвали про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю два місяці з дня постановлення ухвали.

Попередити уповноважених осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає,набираєзаконної сили після їїпостановлення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116599253
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —947/13668/23

Постанова від 09.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

Постанова від 29.01.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

Ухвала від 03.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

Постанова від 03.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

Постанова від 03.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

Постанова від 03.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

Постанова від 03.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні