Ухвала
від 26.01.2024 по справі 732/126/24
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/126/24

провадження №2-о/732/30/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

та призначення судово-психіатричної експертизи

26 січня 2024 року м. Городня

Городнянський районний суд Чернігівської області у складі : головуючого судді Лиманської М.В., у присутності секретаря Дударенко Ю.П., у справі за заявою Городнянського психоневрологічного інтернату (15100, Чернігівська область, м.Городня, вул.Шевченка,108-а) про визнання громадянки ОСОБА_1 недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

заінтересована особа: Городнянська міська рада Чернігівської області (місцезнаходження: вул. Троїцька, 13 м. Городня Чернігівської області ),-

УСТАНОВИВ:

Директор Городнянського психоневрологічного інтернату Редькович М.І. звернувся до суду із заявою, у якій просить визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановити та нею опіку та покласти виконання обов`язків опікуна на Городнянський психоневрологічний інтернат в особі директора інтернату.

Заява за формою та змістом відповідає вимогам ст. 318 ЦПК України, до заяви додано належну кількість копій заяви та документів; справу належить розглядати в порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду; підстав для повернення, повторного залишення заяви без руху та відмови у відкритті провадження немає.

Згідно з ч.1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов, а саме: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, та сторонами ( стороною ) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Статтею 21 Закону України „Про психіатричну допомогу від 22 лютого 2000 року № 1489-ІІІ визначено, що судово-психіатрична експертиза у цивільних справах призначається і проводиться на підставах та в порядку, передбачених законом.

Відповідно до положеньст. 105 ЦПК України, призначення експертизи є обов`язковим, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Суд, проаналізувавши матеріали справи, дослідивши письмові докази, дійшов висновку про наявність підстав для призначення судово-психіатричної експертизи щодо визначення психічного стану ОСОБА_1 .

У зв`язку з призначенням судово-психіатричної експертизи, враховуючи положення п. 5 ч. 1ст. 252 ЦПК України, провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. 103, 105, 252, 253ЦПК України ,

ПОСТАНОВИВ :

Відкрити провадження у справі за заявою Городнянського психоневрологічного інтернату про визнання громадянки ОСОБА_1 недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Розгляд справи проводити у складі судді та двох присяжних, за участі заявника, заінтересованої особи та особи, відносно якої вирішується питання про визнання її недієздатною- ОСОБА_1 .

Призначити у справі за заявою Городнянського психоневрологічного інтернату про визнання громадянки ОСОБА_1 недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання :

- Чи страждає ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , на психічну хворобу?

- Чи розуміє ОСОБА_1 в силу свого психічного стану значення своїх дій та чи може керувати ними?

Проведення судової експертизи доручити експертам Чернігівської філії СЕ ДУ „Інститутсудової психіатріїМОЗ України (14005, Чернігівська область, місто Чернігів, вулиця Івана Мазепи, будинок 3), попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.384,385 КК України.

Копію ухвали направити експертам для проведення експертизи.

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена в апеляційному порядку до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги через Городнянський районний суд Чернігівської області.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В.Лиманська

СудГороднянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення26.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116602294
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —732/126/24

Рішення від 27.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Рішення від 27.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні