Ухвала
від 29.01.2024 по справі 462/6262/22
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 462/6262/22 Головуючий у 1 інстанції Гедз Б.М.

Провадження № 22-ц/811/1516/23 Доповідач в 2-й інстанції Крайник Н. П.

УХВАЛА

про передачу справи за встановленою юрисдикцією

29 січня 2024 року Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ в складі:

головуючої: Н.П. Крайник

суддів: Я.А. Левика, М.М. Шандри

розглянувши впорядку письмовогопровадження вприміщенні Львівськогоапеляційного судув м.Львові заявуОСОБА_1 про передачу справи за встановленою юрисдикцією у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Залізничного районного суду м. Львова від 18 квітня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Виговського-31», за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватного акціонерного товариства «Львівобленерго», Львівського комунального підприємства «Львівводоканал» про визнання рішення незаконним та зобов`язання вчинити дії,-

в с т а н о в и в:

15 листопада 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Виговського-31», в якому просив визнати недійсним з моменту прийняття рішення загальних зборів Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Виговського-31», які відбулись 31 липня 2022 року з питання порядку денного № 6 «Вирішення питання щодо погодження або не погодження технічної документації чи проектної документації на приєднання нежитлових приміщень, які знаходяться в будинку до електричних мереж будинку (електроустановок), мереж водопостачання та водовідведення, газопостачання. Визначення видів діяльності, яким забороняється займатись у вищезазначених нежитлових приміщеннях (індекси № 1-5 та № 6-7)», оформлене протоколом загальних зборів Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою АДРЕСА_1 , дата проведення загальних зборів: 31.07.2022 року, дата формування протоколу загальних зборів: 17.08.2022 року; зобов`язати Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Виговського-31» надати позивачу дозвіл на підключення до внутрішньо будинкових електричних мереж, мереж централізованого водопостачання багатоквартирного житлового будинку, розташованого за адресою АДРЕСА_2 , належного йому на праві власності нежитлового приміщення першого поверху багатоквартирного будинку (індекси частин приміщення 6,7), загальною площею 15.9 кв.м за адресою АДРЕСА_2 .

Рішенням Залізничного районного суду м. Львова від 18 квітня 2023 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Виговського-31», за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватного акціонерного товариства «Львівобленерго», Львівського комунального підприємства «Львівводоканал» про визнання рішення незаконним та зобов`язання вчинити дії - відмовлено.

Рішення суду оскаржив ОСОБА_1 .

Вважав його незаконним, необґрунтованим, таким, що ухвалене з порушенням норм матеріального і процесуального права та з невідповідністю висновків суду обставинам справи.

Просив рішення суду скасувати та постановити нове рішення, яким позов задовольнити.

Постановою Львівського апеляційного суду від 16 січня 2024 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 задоволено частково, рішення Залізничного районного суду м. Львова від 18 квітня 2023 року скасовано, провадження у справі закрито, роз`яснено позивачу його право на звернення до апеляційного суду з заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією.

25.01.2024 року ОСОБА_1 подав заяву про направлення справи до Господарського суду Львівської області як суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд справи у даних правовідносинах.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи та доводи заяви ОСОБА_1 , колегія суддів вважає, що заява підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 4ст. 377 ЦПК України,у разі закриття судом апеляційної інстанції провадження у справі на підставі пункту 1 частини першоїстатті 255 цього Кодексу,суд за заявою позивача в порядку письмового провадження постановляє ухвалу про передачу справи до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, крім випадків об`єднання в одне провадження кількох вимог, які підлягають розгляду в порядку різного судочинства. У разі наявності підстав для підсудності справи за вибором позивача у його заяві має бути зазначено лише один суд, до підсудності якого відноситься вирішення спору.

Розгляд заяви про направлення справи за встановленою юрисдикцією здійснюється в порядку письмового провадження, відповідно до положень ч. 13 ст. 7 ЦПК Українисудове засідання не проводиться.

Враховуючи, щосправа за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Виговського-31», за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватного акціонерного товариства «Львівобленерго», Львівського комунального підприємства «Львівводоканал» про визнання рішення незаконним та зобов`язання вчинити дії підлягає розгляду в порядку господарського судочинства,колегія суддівприходить довисновку,що заяву ОСОБА_1 слід задовольнити,передати справудо Господарськогосуду Львівськоїобласті яксуду першоїінстанції,до юрисдикціїякого віднесенорозгляд справиу данихправовідносинах.

Керуючись ст.ст. 256, 377, 381, ЦПК України, Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ в складі, -

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 про передачу справи за встановленою юрисдикцією - задовольнити.

Передати справу за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Виговського-31», за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватного акціонерного товариства «Львівобленерго», Львівського комунального підприємства «Львівводоканал» про визнання рішення незаконним та зобов`язання вчинити дії до Господарського суду Львівської області.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Повний текст ухвали складено 29 січня 2024 року.

Головуючий: Н.П. Крайник

Судді: Я.А. Левик

М.М. Шандра

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116603011
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання рішення незаконним та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —462/6262/22

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні