Ухвала
від 29.01.2024 по справі 552/7049/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/7049/23

Провадження № 2/552/783/24

У Х В А Л А

29.01.2024 року м.Полтава

Київський районний суд м. Полтави в складі головуючого судді Миронець - Мельничук О.К., за участю секретаря судового засідання Кумир О.О., розглянувши цивільну справу за позовом Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки до Акціонерного товариства «Ощадбанк» в особі філії Полтавського обласного управління АТ «Ощадбанк» про повернення коштів, треті особи: ОСОБА_1 , Полтавська районна державна нотаріальна контора Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України, ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду перебуває цивільна справа за позовом Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки до Акціонерного товариства «Ощадбанк» в особі філії Полтавського обласного управління АТ «Ощадбанк» про повернення коштів, треті особи: ОСОБА_1 , Полтавська районна державна нотаріальна контора Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України, ОСОБА_2 .

29.01.2024року представнкипозивача подавдо судузаяву прозміну предметупозовну.Згідно якоївідповідачем зазначена ОСОБА_3 ,а третіми особамиАкціонерне товариство«Ощадбанк» в особі філії Полтавського обласного управління АТ «Ощадбанк» ,Полтавська районна державна нотаріальна контора Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України, ОСОБА_2 .

Суд,дослідивши матеріалицивільної справи,приходить довисновку,що слідзамінити неналежноговідповідача Акціонерне товариство«Ощадбанк» вособі філіїПолтавського обласногоуправління АТ«Ощадбанк»наналежного відповідача ОСОБА_3 .Крім цього,слід зазначититретьою особою-Акціонерне товариство«Ощадбанк» в особі філії Полтавського обласного управління АТ «Ощадбанк», замість ОСОБА_3 .

Так, згідно приписуст. 51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадженнядо початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадженнядо початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку. Відповідач, замінений іншим відповідачем, має право заявити вимогу про компенсацію судових витрат, здійснених ним внаслідок необґрунтованих дій позивача. Питання про розподіл судових витрат вирішується в ухвалі про заміну неналежного відповідача.

Таким чином,необхідно замінитиненалежного відповідача Акціонернетовариство «Ощадбанк» вособі філіїПолтавського обласногоуправління АТ«Ощадбанк»наналежного відповідача ОСОБА_3 .Тим самим,замінити статусвідповідача Акціонернетовариство «Ощадбанк» вособі філіїПолтавського обласногоуправління АТ«Ощадбанк»на третю особу, а третю особу ОСОБА_3 на відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.4,51,252,260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

По цивільнійсправі запозовом Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки до Акціонерного товариства «Ощадбанк» в особі філії Полтавського обласного управління АТ «Ощадбанк» про повернення коштів, треті особи: ОСОБА_1 , Полтавська районна державна нотаріальна контора Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України, ОСОБА_2 замінити неналежноговідповідача Акціонерне товариство «Ощадбанк» в особі філії Полтавського обласного управління АТ «Ощадбанк» на належного відповідача - ОСОБА_3 . Замінити неналежну третю особу - ОСОБА_3 на належну третю сторону - Акціонерне товариство «Ощадбанк» в особі філії Полтавського обласного управління АТ «Ощадбанк».

Відкласти судове засідання на 29.02.2024 року 14 год. 00 хв.

Отримати інформацію щодо справи, яка розглядається можливо на веб-адресі http://ki.pl.court.gov.ua сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Відповідач має право подати відзив до суду протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Миронець - Мельничук О.К.

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116605983
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення коштів,

Судовий реєстр по справі —552/7049/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні