Ухвала
від 29.01.2024 по справі 176/306/24
ЖОВТОВОДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №176/306/24

провадження №2-о/176/15/24

у х в а л а

29 січня 2024 р. Суддя Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області Крамар О.М., розглянувши матеріали зави ОСОБА_1 , з участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування виконавчого комітету Жовтоводської міської ради, Жовтоводського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кам`янському районі Дніпропетровській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення,

ВСТАНОВИВ:

29.01.2024 року до Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області надійшла заява ОСОБА_1 , з участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування виконавчого комітету Жовтоводської міської ради, Жовтоводського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кам`янському районі Дніпропетровській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, суддею для розгляду даної заяви, визначено суддю Крамар О.М.

Дослідивши та вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 , суд вважає, що дану заяву слід передати на розгляд П`ятихатському районному суду Дніпропетровської області, виходячи з наступного.

09 лютого 2017 року прийнято Закон України «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо розгляду справ за участю присяжних», який набрав чинності з 11 березня 2017 року, та врегулював питання щодо розгляду справ за участю присяжних.

Відповідно до ч.2 ст. 34 ЦПК України, у випадках, встановлених цим Кодексом, цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються колегією у складі одного судді і двох присяжних, які при здійсненні правосуддя користуються всіма правами судді.

Згідно з ч.4 ст. 293 ЦПК України, розгляд справ про усиновлення проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Згідно протоколу Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області від 29.01.2024 року, у розгляді даної справи неможливо визначити присяжних. Зокрема, всі призначені виконавчим комітетом Жовтоводської міської ради присяжні, станом на 29.01.2024 року, є неповноважними.

В зв`язку з відсутністю громадян, які дали згоду бути присяжними Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області, Жовтоводська міська рада не має можливості прийняти відповідне рішення про затвердження списку присяжних.

За таких обставин, враховуючи, що на момент надходження до суду даної справи відсутня відповідна кількість присяжних та неможливо утворити склад суду для розгляду справ даної категорії, суд вважає за необхідне передати цю справу до суду найбільш територіально наближеного до Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області, яким є П`ятихатський районний суд Дніпропетровської області (52100, Дніпропетровська область, Кам`янський район, вулиця Шевченка 114).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31,33,34, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , з участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування виконавчого комітету Жовтоводської міської ради, Жовтоводського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кам`янському районі Дніпропетровській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення, передати на розгляд П`ятихатському районному суду Дніпропетровської області.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду на протязі п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя

СудЖовтоводський міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116623626
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення

Судовий реєстр по справі —176/306/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Крамар О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні