Ухвала
від 30.01.2024 по справі 365/58/24
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/58/24

Номер провадження: 2/365/122/24

У Х В А Л А

30 січня 2024 року смт Згурівка

Суддя Згурівського районного суду Київської області Кучерява Л.М., вивчивши позовну заяву Заступника керівника Київської обласної прокуратури (адреса місцезнаходження: бульвар Лесі Українки, 27/2, місто Київ, 01601) в інтересах держави в особі Згурівської селищної ради (адреса місцезнаходження: вулиця Українська, 10, смт Згурівка Броварського району Київської області, 07601) до ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Центр» (адреса місцезнаходження: вулиця Московська, 2-А, смт Згурівка Броварського району Київської області, 07601), третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог: Відділ освіти Згурівської селищної ради Броварського району (адреса місцезнаходження: вулиця Українська, 61, смт Згурівка Броварського району Київської області, 07601), про визнання недійсним договору оренди землі, скасування запису про державну реєстрацію іншого речового права та звільнення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Заступника керівника Київської обласної прокуратури О. Ткаленко в інтересах держави в особі Згурівської селищної ради звернулася до Згурівського районного суду Київської області із вищезазначеним позовом.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні.

Справа підсудна Згурівському районному суду Київської області.

Справа підлягає розгляду в загальному позовному провадженні.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 184-187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання в залі судових засідань № 2 Згурівського районного суду Київської області (вул. Українська, 43, смт Згурівка Київської області, 07601) на 14 годину 00 хвилин 29 лютого 2024 року.

Викликати у підготовче засідання у встановленому порядку учасників справи.

Роз`яснити учасникам їх право брати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в порядку ст. 212 ЦПК України.

Визначити відповідачам ОСОБА_1 , Товариству з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Центр» п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвалидля подання відзиву напозовну заяву.У зазначений строк відповідачмає правонадіслати судувідзив напозовну заяву,який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України,і всіписьмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертіві заявисвідків,що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно довимог ч.4ст.178ЦПК України,одночасно знадісланням (наданням) відзиву досуду,копію відзивута доданихдо ньогодокументів відповідач зобов`язаний надіслати позивачу.У разіненадання відповідачемвідзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178ЦПК України). Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву для надання відповіді на відзив до суду та відповідачу за правилами, встановленими частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Запропонувати відповідачам ОСОБА_1 , Товариству з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Центр» у триденний строк з дня отримання відповіді на відзив, подати до суду та позивачу заперечення, тобто викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог, Відділу освіти Згурівської селищної ради Броварського району, роз`яснити право на надання суду та іншим учасникам справи пояснень щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, у п`ятиденний строк з дня отримання позову, за правилами, встановленими частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, також відповідачу - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1011.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Кучерява

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116625087
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію іншого речового права та звільнення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —365/58/24

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні