Ухвала
від 30.01.2024 по справі 707/3201/23
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/277/24 Справа № 707/3201/23

УХВАЛА

про призначення відеоконференції

30 січня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі суддів Новікова О.М., Гончар Н. І., Сіренка Ю.В., розглянувши клопотання представника Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» Коцар Ольги Сергіївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна», треті особи Руськополянська сільська рада, Державна інспекція архітектури та містобудування України про скасування реєстрації декларації про готовність до експлуатації об`єкта та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні нерухомим майном, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Черкаського апеляційного суду перебуває вказана цивільна справа розгляд якої призначено судом на 06 лютого 2024 року на 10 год. 00 хв.

30 січня 2024 року представник Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» Коцар Ольги Сергіївни звернулася до суду із клопотанням про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 43 ЦПК України учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Згідно з частиною 1 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (частина 2 статті 212 ЦПК України).

Приписами частини 3 вказаної статті визначено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до п. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Черкаський апеляційний суд має технічну можливість провести судове засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EASYCON» (https://vkz.court.gov.ua) у визначені дату і час.

З огляду на відповідність клопотання адвоката Коцар О. С. вимогам статті 212 ЦПК України та з метою забезпечення права на участь у судовому засіданні учасників процесу, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання про розгляд апеляційної скарги у режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 43, 212 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Апеляційний розгляд у справі проводити 06 лютого 2024 року о 10 год. 00 хв., та подальших судових засідань в разі перенесення розгляду справи, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням технічних засобів за допомогою системи «vkz.court.gov.ua.» за участю представника Приватного акціонерного товариства «ВФ Україна» Коцар Ольги Сергіївни.

Попередити адвоката Коцар О. С., що відповідно до ч.4 ст.212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116628333
СудочинствоЦивільне
Сутьготовність до експлуатації об`єкта та усунення перешкод у користуванні та розпорядженні нерухомим майном

Судовий реєстр по справі —707/3201/23

Постанова від 06.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Постанова від 06.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Рішення від 20.11.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні