Ухвала
від 29.01.2024 по справі 276/444/23
ВОЛОДАРСЬКО-ВОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 276/444/23

Провадження по справі 1-в/276/6/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2024 року смт. Хорошів

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю: прокурора ОСОБА_3 ,

захисника - адвоката ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника КНП "Хорошівська лікарня" Хорошівської селищної ради (даліКНП "Хорошівська лікарня") про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку стосовно ОСОБА_5 ,-

В С Т А Н О В И В :

Представник КНП "Хорошівська лікарня" звернувся до суду із заявою про припинення ОСОБА_5 застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання.

Лікар-психіатр ОСОБА_6 в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд заяви КНП "Хорошівська лікарня" без його участі, просить заяву задовільнити та припинити застосування відносно ОСОБА_5 примусові заходи медичного характеру, у зв`язку з позитивними змінами його психічного стану в останній час.

Особа, стосовно якої застосовуються примусові заходи медичного характеру ОСОБА_5 подала до суду заяву про розгляд справи за заявою представника КНП "Хорошівська лікарня" без його участі, заяву медичної установи підтримує.

Законний представник особи, стосовно якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, ОСОБА_7 в судове засідання не прибула, про поважність причин неявки суд не повідомила.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку захисника, який підтримав заяву, думку прокурора, який не заперечував проти її задоволення, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Ухвалою Володарсько-Волинськогорайонного судуЖитомирської областівід 24.05.2023до ОСОБА_5 , у зв`язку із вчиненням ним суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем його проживання, які застосовувалися лікувальним закладом з 02.07.2023 року.

ОСОБА_5 15.01.2024 оглянутий комісією лікарів психіатрів, яка прийшла до висновку про доцільність припинення застосування примусових заходів медичного характеру.

Згідно із ч. 1ст. 95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюються судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до п.7 ст.12 Закону України «Про психіатричну допомогу»надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку припиняється за рішенням комісії лікарів-психіатрів у разі видужання особи або такої зміни стану її психічного здоров`я, що не потребує надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, або за рішенням суду про відмову в продовженні надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно до висновку комісії лікарів-психіатрів №1-2024 від 15.01.2024, ОСОБА_5 встановлено діагноз: легка розумова відсталість (виражена дебільність) з психопатизацією особистості. Також, комісією лікарів-психіатрів зазначено, що пройдене стаціонарне лікування у відділенні зі звичайним наглядом у добровільному порядку, стійка стабільність психічного стану на протязі часу застосування АПД в примусовому порядку за місцем проживання, відсутність активних психотичних розладів, спокійна поведінка та її впорядкований характер, наявність критичної оцінки до хворобливого стану та до скоєного суспільно-небезпечного діяння, стійкі соціальні звязки, свідчать про те, що сталася зміна стану психічного здоров`я, за якою відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу і на даний час ОСОБА_5 не являє особливої небезпеки для оточуючих, а тому йому може бути припинено застосування амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання.

У суду немає підстав ставити під сумнів достовірність такого висновку комісії лікарів - психіатрів, оскільки висновок складений з дотриманням процесуального порядку, компетентними особами, які наділені спеціальними знаннями в області психіатрії.

На підставі вищевикладеного, керуючисьст.ст. 12, 19 Закону України "Про психіатричну допомогу",ст. 95 КК України,ст. 514 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Припинити застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання стосовно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Повний текст ухвали оголошено 30.01.2024 о 10 год 30 хв.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116629702
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку стосовно ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —276/444/23

Ухвала від 29.01.2024

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

БОБЕР Д. О.

Ухвала від 29.01.2024

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

БОБЕР Д. О.

Ухвала від 17.01.2024

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

БОБЕР Д. О.

Ухвала від 24.05.2023

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Бобер Д. О.

Ухвала від 24.05.2023

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Бобер Д. О.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Бобер Д. О.

Ухвала від 17.03.2023

Кримінальне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

Бобер Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні