Ухвала
від 29.01.2024 по справі 941/1604/21
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2024 рокусмт ПетровеСправа № 941/1604/21 Провадження № 6/941/23/24

Петрівський районний суд Кіровоградської області

в складі: головуючого судді - Колесник С. І.

при секретарі - Проценко К.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Петрове Кіровоградської області подання Петрівського відділу державної виконавчої служби в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

(м. Одеса) про винесення ухвали про привід боржниці ОСОБА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

До Петрівського районного суду Кіровоградської області надійшло подання Петрівського ВДВС в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про винесення ухвали про привід боржниці ОСОБА_1 , яке мотивоване тим, що на виконанні у Петрівського ВДВСв Олександрійськомурайоні Кіровоградськоїобласті Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса)перебуває виконавче провадження № 71626033 про стягнення з ОСОБА_1 22853,18 гривень на користь ПАТ АБ «Укргаз Банк».

20.04.2023 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, яку направлено за адресою, вказаною у виконавчому документі рекомендованим листом разом з вимогою з`явитися до державного виконавця, однак боржниця не з`явилася, про причини неявки не повідомила.

З метою виконання рішення суду, виконавцем здійснено ряд заходів примусового виконання рішення, зокрема винесено постанову про арешт майна боржника та постанову про арешт коштів.

03.07.2023 року державним виконавцем здійснено вихід за ажресою проживання боржниці АДРЕСА_1 , однак двері ніхто не відчинив, на залишений в дверях виклик боржниця не відреагувала. 09.11.2023 року боржниці повторно надіслано виклик, на виклик боржниця не з`явилася.

Викладені обставини свідчать про те, що боржниця ухиляється від явки до відділу ДВС отримуючи виклики державного виконавця, не надає пояснення з приводу її майнового стану та причин невиконання рішення суду. Боржниця без поважних причин не з`являється за викликом державного виконавця хоча належним чином повідомлена про необхідність явки до відділу ДВС.

Дослідивши матеріали подання та давши їм належну оцінку суд приходить до висновку про необхідність задоволення подання про привід боржника з наступних підстав.

Відповідно до п.14 ч.3 ст.18 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Відповідно до ч.1 ст.438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

На виконанні у Петрівського ВДВСв Олександрійськомурайоні Кіровоградськоїобласті Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса)перебуває виконавче провадження № 71626033 про стягнення з ОСОБА_1 22853,18 гривень на користь ПАТ АБ «Укргаз Банк».

Боржниця від сплати боргу ухиляється, на виклики не з`являється, про причини неявки не повідомила, необхідної інформації та пояснень щодо несплати боргу не надала.

Ст. 438 ЦПК Українине містить вимог про виклик або повідомлення учасників справи та виконавця для розгляду подання виконавця про привід, тому подання розглядається без виклику та повідомлення виконавця та учасників справи.

На підставі викладеного та враховуючи ухилення від виконання боржницею своїх зобов`язань, які покладені на неї судовим рішенням, суд приходить до висновку про необхідність задоволення подання про винесення ухвали про привід боржника, проведення якого доручити органам поліції.

Керуючись ст.18 Закону України «Про виконавче провадження», ст.438 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Застосувати до боржниці ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , привід до Петрівського відділу державної виконавчої служби в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

(м. Одеса).

Копію ухвали направити для виконання до Олександрійського РВП ГУНП України в Кіровоградській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.І. Колесник

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116630975
СудочинствоЦивільне
Сутьпривід боржниці ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —941/1604/21

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Рішення від 29.06.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні