Ухвала
від 30.01.2024 по справі 545/3791/16-ц
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/3791/16-ц

Провадження № 2/545/3/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.01.2024 року Полтавський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді - Потетій А.Г.,

при секретарі - Мамишева А.Е.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м. Полтава в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , Селянського фермерського господарства «Золотий колос» до Полтавської районної державної адміністрації, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи: Заворсклянська сільська рада Полтавського району, Державне підприємство «Полтавагеодезцентр», Відділ Держгеокадастру у Полтавському районі про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Полтавського районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , Селянського фермерського господарства «Золотий колос» до Полтавської районної державної адміністрації, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи: Заворсклянська сільська рада Полтавського району, Державне підприємство «Полтавагеодезцентр», Відділ Держгеокадастру у Полтавському районі про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками.

До початку розгляду справи по суті від позивача ОСОБА_1 , який також є головою Селянського фермерського господарства «Золотий колос», до суду надійшла письмова заява про залишення без розгляду позовної заяви.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що заява позивача підлягає задоволенню, позов залишенню без розгляду.

Стаття 15ЦК України передбачає право кожної особи на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа також має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Отже, враховуючи положення чинного законодавства, у зв`язку з тим, що позивачем подано заяву про залишення позовної заяви без розгляду, суд, враховуючи принцип диспозитивності цивільного судочинства, що полягає у розгляді справи у межах заявлених вимог, вважає, що заява позивача підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 257 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 , який також діє як представник позивача Селянського фермерського господарства «Золотий колос»- задовольнити.

Залишити без розгляду позов ОСОБА_1 , Селянського фермерського господарства «Золотий колос» до Полтавської районної державної адміністрації, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи: Заворсклянська сільська рада Полтавського району, Державне підприємство «Полтавагеодезцентр», Відділ Держгеокадастру у Полтавському районі про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками.

Роз`яснити, що особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Полтавський районний суд Полтавської області протягом 15 днів з моменту проголошення, а сторонами, що не були присутні в судовому засіданні у той же строк з моменту отримання її копії.

Суддя: А. Г. Потетій

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116631500
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельними ділянками

Судовий реєстр по справі —545/3791/16-ц

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кривчун Т. О.

Ухвала від 14.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кривчун Т. О.

Ухвала від 06.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кривчун Т. О.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Ухвала від 23.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Обідіна О. І.

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Обідіна О. І.

Ухвала від 04.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Обідіна О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні