Ухвала
від 29.01.2024 по справі 519/1977/23
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 519/1977/23

Провадження № 2/519/69/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.01.2024 м. Южне

Суддя Южного міського суду Одеської області Лемець С.П., розглянувши заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Мельникової О.О. про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Южного міського суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою представника ОСББ «ДЕСАНТУ-12» - адвоката Родіонова А.В. до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Ухвалою Южного міського суду Одеської області від 12.12.2023 відкрито провадження по вищевказаній справі та справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

26.01.2024 до суду від представника відповідача надійшла заява, згідно якої відповідач не визнає позовні вимоги, заперечує проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки є необхідність у встановленні фактичних обставин справи, які мають суттєве значення для вирішення справи, що стане можливим лише якщо суд здійснить розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Суддя, ознайомившись з матеріалами заяви, вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно ч. 6 ст. 277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Згідно ч.1 ст. 196 ЦПК України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та продовжити розгляд справи зі стадії підготовчого засідання.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 196, 258, 260, 261, 277 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду за правилами загального позовного провадження по цивільній справі за позовом представника ОСББ «ДЕСАНТУ-12» - адвоката Родіонова А.В. до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Призначити у справі підготовче засідання на 10.30 году 14 лютого 2024 року в залі судових засідань № 2 Южного міського суду Одеської області ( 65481, Одеська область, м. Южне, пр-т Гр.Десанту 26а).

Роз`яснити сторонам вимоги ст.ст. 178-179 ЦПК України.

У судове засідання викликати учасників справи.

Звернути увагу учасників процесу, що відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Повідомити учасників справи, що в умовах обмежувальних заходів на час воєнного стану, всі документи (заяви, відзив, відповідь на відзив, клопотання, копії витребуваних документів, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@yg.od.court.gov.ua з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (65481, м. Южне, проспект Григорівського десанту, 26-А), телефон НОМЕР_1

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сергій ЛЕМЕЦЬ

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116634882
СудочинствоЦивільне
Сутьрозгляд справи за правилами загального позовного провадження

Судовий реєстр по справі —519/1977/23

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні