Ухвала
від 25.01.2024 по справі 505/2464/17
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/2464/17

Провадження 2/505/64/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.01.2024 року Котовський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Павловської Г. В.,

при секретарі Киларь Н.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до голови Косівської сільської ради Подільського району Одеської області, СФГ «Перлей М. Д.», ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання заповіту та договору оренди земельної ділянки недійсними,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Кресюна В.А. звернувся до суду з позовною заявою до голови Косівської сільської ради Подільського району Одеської області, СФГ «Перлей М. Д.», ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання заповіту та договору оренди земельної ділянки недійсними та просить визнати недійсним договір оренди земельної ділянки, укладений між СФГ «Перлей М.Д.» та ОСОБА_5 та заповіт від 03.03.2014 року, укладений між ОСОБА_5 на імя ОСОБА_2 на земельну ділянку площею 3.3900 га, посвідчений головою Косівської сільської ради Добрянською О.М.

Ухвалою судді Котовського міськрайонного суду Одеської області від 18.01.2022 року ОСОБА_6 справу прийнято до провадження та призначено підготовче засідання.

У підготовче судове засідання позивач представник позивача адвокат Кресюн В.А. не з`явився, представник позивача надав заяву, в якій просив замінити відповідача у справі- Голову Косівської сільської ради Добрянську О.М. на відповідача у справі Куяльницьку сільську раду Подільського району Одеської області, оскільки відбулися зміни в адміністративному підпорядкуванні Косівська сільська рада об`єднана в Куяльницкьу сільську раду Подільського району Одеської області.

Відповідачі Голова Косівської сільської ради Добрянська О.М., СФГ «Перлей М.Д.» та ОСОБА_2 в підготовче засідання не звились, але надали заяви про розгляд справи у їх відсутність, не заперечували проти заміни відповідача Голову Косівської сільської ради Добрянську О.М. на відповідача у справі Куяльницьку сільську раду Подільського району Одеської області.

Треті особи, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в підготовче засідання не з`явились, хоча р день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причини неявки не повідомили.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Кресюна В.А. дослідивши матеріали справи, долучені до клопотання, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

За таких обставин, у зв`язку з припиненням юридичної особи Косівської сільської ради Подільського району Одеської області суд вважає задовольнити клопотання представника позивача та замінити неналежного відповідача Голову Косівської сільської ради Добрянську О.М. на відповідача у справі Куяльницьку сільську раду Подільського району Одеської області.

Згідно п.3 ч.2ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другоюстатті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи наведене та беручи до уваги клопотання представника позивача, суд прийшов до висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст.51, 198 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Кресюна Василя Андрійовича задовольнити.

Замінити первісного відповідача у справі Голову Косівської сільської ради Добрянську Ольгу Михайлівну на належного відповідача Куяльницьку сільську раду Подільського району Одеської області, код ЄДРПОУ 04379835.

Відкласти проведенняпідготовчогосудовогозасідання поцивільнійсправі за позовом ОСОБА_1 до Куяльницької сільської ради СФГ «Перлей М. Д.», ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання заповіту та договору оренди земельної ділянки недійсними на 19.03.2024 року о 13 год. 00 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В.Павловська

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116656562
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —505/2464/17

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 26.09.2017

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Нікітішин В. П.

Ухвала від 26.09.2017

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Нікітішин В. П.

Ухвала від 21.09.2017

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Нікітішин В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні