Ухвала
від 30.01.2024 по справі 671/197/24
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/197/24

У Х В А Л А

30 січня 2024 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Ніколова С.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Волочиська багатопрофільна лікарня про визнання незаконним та скасування наказу про винесення дисциплінарного стягнення,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до Комунального некомерційного підприємства Волочиська багатопрофільна лікарня про визнання незаконним та скасування наказу про винесення дисциплінарного стягнення.

Дослідивши позовну заяву і додані до неї документи, суддя дійшов висновку, що позовну заяву подано без додержання вимог, передбачених ст. 177 ЦПК України.

Згідно із ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до положень ч.ч. 2, 4 ст. 95 ЦПК України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Таким чином, копії будь-яких документів мають засвідчувати їх дійсність, оскільки мають бути виготовлені виключно з оригіналів цих документів.

Вказуючи на належність засвідчення копії суд зазначає, що ксерокопія має бути належної якості, щоб на ній можна було прочитати весь текст документа, чітко було видно всі реквізити, поля документа не було порушено.

Встановлено, що всупереч вказаним вимогам закону, позивачем до позовної заяви на обгрунтування заявлених вимог додано копії письмових доказів неналежної якості, що унеможливлює дослідження змісту документів та позбавляє можливості прочитати частину тексту, а саме копії пояснювальних записок ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , у яких відображено (відкопійовано) лише частину тексту.

За таких обставин, позивачу необхідно надати строк для усунення недоліків позовної заяви, а саму позовну заяву - залишити без руху.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Волочиська багатопрофільна лікарня про визнання незаконним та скасування наказу про винесення дисциплінарного стягнення залишити без руху та надати позивачу строк не пізніше десяти днів з дня отримання ухвали, для усунення вищевказаних недоліків позовної заяви.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116666573
СудочинствоЦивільне
Сутьвинесення дисциплінарного стягнення

Судовий реєстр по справі —671/197/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні