Ухвала
від 07.03.2024 по справі 671/197/24
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/197/24

У Х В А Л А

07 березня 2024 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Ніколова С.В., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства Волочиська багатопрофільна лікарня Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області (місце знаходження: вул. Незалежності, 68, м. Волочиськ, Хмельницька область, 31200) про визнання протиправним та скасування наказу директора про винесення дисциплінарного стягнення,

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_1 звернулась в суд з позовом до КНП Волочиська багатопрофільна лікарня Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області про визнання протиправним та скасування наказу директора про винесення дисциплінарного стягнення №169-3 від 25.10.2023 року, яким їй оголошено догану за неналежне веденння медичної документації породіль. Просить визнати протиправним та скасувати наказ директора КНП Волочиська багатопрофільна лікарня Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області.

Відповідно до ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід відкрити за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 187, ч. 1 ст. 274, ч. 7 ст. 277 ЦПК України,

у х в а л и л а :

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства Волочиська багатопрофільна лікарня Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області (місце знаходження: вул.Незалежності, 68, м. Волочиськ, Хмельницька область, 31200) про визнання протиправним та скасування наказу директора про винесення дисциплінарного стягнення та відкрити провадження у справі.

Справу розглянути за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання длярозгляду справи по суті на 04 квітня 2024 року на 13 годину 30 хвилин в приміщенні Волочиського районного суду Хмельницької області (Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Лисенка, 4), про що повідомити учасників справи.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 надати суду належної якості копії письмових доказів, а саме копії пояснювальних записок ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Відповідачу встановити строк у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, в порядку визначеному ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив в порядку визначеному ст. 179 ЦПК України, а відповідач заперечення в порядку визначеному ст. 180 ЦПК України. Встановити позивачу строк на подачу до суду відповіді на відзив - три дні з дня отримання відзиву на позов, а відповідачу встановити строк на подачу до суду заперечень - три дні з дня отримання відповіді на відзив. Роз`яснити сторонам їх обов`язок надіслати копію відповіді на відзив та копію заперечення з доданими до них документами іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви, а відповідач разом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву (у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі), який має відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Учасники процесу відповідно до положень ст. 39 ЦПК України мають право заявити відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу з підстав, зазначених у статтях 36, 37, 38 цього Кодексу. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу також - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://vl.km.court.gov.ua./sud2203/gromadyanam/csz.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117504268
СудочинствоЦивільне
Сутьвинесення дисциплінарного стягнення

Судовий реєстр по справі —671/197/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні