Ухвала
від 30.01.2024 по справі 925/668/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"30" січня 2024 р. Справа № 925/668/19

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Васяновича А.В., розглянувши

клопотання ліквідатора Каплі Сергія Васильовича

про відкладення розгляду підсумкового звіту та ліквідаційного

балансу

у справі

за заявою приватного підприємства Під ключ, м. Монастирище,

Черкаської області

до товариства з обмеженою відповідальністю ПІД - КЛЮЧ,

м. Монастирище, Черкаської області

про банкрутство,

без повідомлення (виклику) учасників справи

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Черкаської області від 06 листопада 2019 року припинено процедуру розпорядження майном боржника по справі №925/668/19 та повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича. Визнано банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю ПІД - КЛЮЧ, з наслідками, передбаченими ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства. Відкрито ліквідаційну процедуру у справі №925/668/19 строком на 12 місяців. Ліквідатором банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю ПІД - КЛЮЧ призначено арбітражного керуючого Юдицького Олександра Вікторовича.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 09 квітня 2020 року припинено повноваження ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Юдицького Олександра Вікторовича та призначено ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю ПІД - КЛЮЧ арбітражного керуючого Каплю Сергія Васильовича.

Ухвалою суду від 06 липня 2023 року продовжено строк для подання до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на 6 місяців.

30 січня 2024 року до Господарського суду Черкаської області від ліквідатора надійшло клопотання про відкладення розгляду підсумкового звіту та ліквідаційного балансу.

Розглянувши клопотання ліквідатора судом враховано наступне:

Звертаючись до суду з відповідним клопотанням, ліквідатор зазначав, що на даний час існує можливість відновити платоспроможність товариства з обмеженою відповідальністю ПІД - КЛЮЧ та в повному обсязі розрахуватися з кредиторами згідно реєстру вимог кредиторів і підставою є те, що ліквідатором, разом з конкурсним кредитором ТОВ ІНЖБУД КОМПАНІ та інвестором, вже розроблено план санації боржника, який передано для погодження одному з кредиторів - Управлінню Державної охорони України.

Зважаючи на специфіку роботи даного кредитора (Управління державної охорони України) та його статутними положеннями, погодження керівництвом даної структури умов погашення заборгованості перед Управлінням державної охорони України затягнулося у часі та наразі перебуває в процесі схвалення/погодження всіма відповідальними особами кредитора.

Разом з тим, 24 січня 2024 року на адресу ліквідатора надійшов лист голови комітету кредиторів, в якому останній просив звернутися до Господарського суду Черкаської області про відкладення розгляду підсумкового звіту та ліквідаційного балансу товариства з обмеженою відповідальністю ПІД - КЛЮЧ на два місяці.

Відповідно до ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - Кодекс) суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Частиною 2 ст. 60 Кодексу ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 65 Кодексу після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду (а в разі ліквідації страховика або кредитної спілки - також до Національного банку України) звіт та ліквідаційний баланс.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна або майно не виявлено чи відсутнє, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна..

Якщо майна банкрута вистачило для задоволення вимог кредиторів у повному обсязі, він вважається таким, що не має боргів і може продовжувати свою підприємницьку діяльність. У такому разі ліквідатор протягом п`яти днів з дня прийняття господарським судом відповідного рішення повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції яких належить призначення керівника (органів управління) боржника, та за потреби скликає загальні збори чи засідання відповідного органу і продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до їх призначення в установленому порядку.

Господарський суд може постановити ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо залишок її майнових активів є меншим, ніж вимагається для продовження нею господарської діяльності згідно із законодавством.

Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Підстави для закриття провадження у справі про банкрутство наведено в ст. 90 Кодексу.

Порушення або недотримання визначених судом граничних строків, протягом якого ліквідатор зобов`язаний був здійснити ліквідацію боржника не є підставою для закриття провадження у справі.

Враховуючи те, що у встановлені строки завершити процедуру ліквідації банкрута не вдалось, а заяв про неналежне виконання ліквідатором своїх обов`язків та заяв про його заміну від кредиторів до суду не надходило, суд вважає за можливе в даному випадку продовжити ліквідатору строк для подання до суду звіту та ліквідаційного балансу на два місяці.

На підставі вищевказаного та керуючись ст. 58, ч. 2 ст. 60, ст. 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 ГПК України, суд,

УХВАЛИВ:

1.Продовжити строк для подання до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на 2 місяці.

2.Зобов`язати ліквідатора банкрута за результатами виконаної роботи надати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс з додатками.

3.Копію ухвали надіслати Державній податковій службі України в особі відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Черкаській області, Управлінню державної охорони України, товариству з обмеженою відповідальністю Євростандарт Плюс, товариству з обмеженою відповідальністю ІНЖБУД КОМПАНІ та ліквідатору Каплі Сергію Васильовичу.

Суддя А.В. Васянович

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116670462
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство, без повідомлення (виклику) учасників справи

Судовий реєстр по справі —925/668/19

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 03.08.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 28.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 23.11.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні