Ухвала
від 31.01.2024 по справі 358/1297/23
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/1297/23 Провадження № 2/358/241/24

УХВАЛА

про витребування доказів

31 січня 2024 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Тітова М.Б.

за участю:

секретаря судового засідання Зеленько О.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Богуслав, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, клопотання представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Ріальто" - Руденка Костянтина Васильовича про витребування доказів у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Ріальто" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

В С Т А Н О В И В:

24 листопада 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Ріальто" звернулося до Миронівського районного суду Київської області з даним позовом, в якому просить стягнути з відповідачки ОСОБА_1 заборгованість за кредитним договором у розмірі 22153 гривні 20 копійок, та понесені судові витрати в розмірі 2684 гривні 00 копійок.

Ухвалою судді Миронівського районного суду Київської області Гаврищука А.В. від 28 листопада 2023 року, матеріали справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Ріальто" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, передано на розгляд до Богуславського районного суду Київської області за підсудністю.

26 грудня 2023 року вказана справа надійшла до Богуславського районного суду Київської області, та цього ж дня автоматизованою системою документообігу суду згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями дана справа розподілена для розгляду судді Тітову М.Б.

Ухвалою судді Богуславського районного суду Київської області Тітова М.Б. від 24 січня 2024 року прийнято до свого провадження цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Ріальто" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, відкрите провадження у справі та призначено дану справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження на 20 лютого 2024 року з 12 годин 30 хвилин в приміщенні Богуславського районного суду Київської області в залі судових засідань № 1, з повідомленням учасників справи.

Одночасно з поданням позовної заяви до суду, 24.11.2023 представником позивача подано клопотання про витребування письмових доказів в порядку ст. 84 ЦПК України.

В клопотанні про витребування доказів представник позивача просить суд витребувати від AT «КБ «ПРИВАТБАНК» (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1Д наступну інформацію: чи було емітовано на ім`я ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) платіжну карту НОМЕР_2 ; надати виписку з карткового рахунку про рух грошових коштів відкритого до платіжної карти N НОМЕР_3 , що належить ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) за період з 16.01.2021 по 21.01.2021; надати інформацію про номер телефону, на який відправляється інформація про підтвердження здійснення операцій (фінансовий номер телефону) за платіжною карткою N НОМЕР_3 в період з 16.01.2021 по 21.01.2021; надати інформацію чи знаходиться номер телефону НОМЕР_4 в анкетних даних ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

На обґрунтування клопотання про витребування доказів представник позивача вказує на те, що дані докази необхідні для з`ясування фактичних обставин, що мають значення для справи з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи.

Також, на обґрунтування клопотання про витребування доказів та труднощів в отриманні письмових доказів представник позивача зазначає, що позивач не може самостійно витребувати докази, оскільки на адвокатський запит отримано відповідь AT «КБ «ПРИВАТБАНК» про те що Банк не має можливості надати запитувану інформацію у зв`язку з тим, що дана інформація є банківською таємницею та відсутня згода Відповідача на розкриття банківської таємниці.

Вивчивши клопотання про витребування доказів, суд приходить до висновку, що таке клопотання представника позивача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно положень ст. 84 ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У клопотанні повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Як убачається зі змісту клопотання представника позивача, ним виконані вимоги ст. 84 ЦПК України щодо змісту клопотання про витребування доказів, а також вказані перешкоди для самостійного отримання доказів.

Оскільки невжиття заходів щодо витребування доказів перешкоджає ухваленню законного та обґрунтованого рішення суду у даній справі, суд вважає за необхідне задовольнити вказане клопотання представника позивача про витребування доказів.

З урахуванням викладеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Ріальто" - Руденка Костянтина Васильовича про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від AT «КБ «ПРИВАТБАНК» (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1Д наступну інформацію:

- чи було емітовано на ім`я ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) платіжну карту НОМЕР_2 ;

- надати виписку з карткового рахунку про рух грошових коштів відкритого до платіжної карти N НОМЕР_3 , що належить ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) за період з 16.01.2021 по 21.01.2021;

- надати інформацію про номер телефону, на який відправляється інформація про підтвердження здійснення операцій (фінансовий номер телефону) за платіжною карткою НОМЕР_5 в період з 16.01.2021 по 21.01.2021;

- надати інформацію чи знаходиться номер телефону НОМЕР_4 в анкетних даних ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Копію ухвали про витребування доказів невідкладно направити для виконання AT «КБ «ПРИВАТБАНК».

Ухвала суду про витребування доказів апеляційному оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий: суддя М. Б. Тітов

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116671660
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —358/1297/23

Рішення від 05.04.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні