Ухвала
від 30.01.2024 по справі 563/111/24
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 563/111/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

30 січня 2024 року м. Корець

Суддя Корецького районного суду Рівненської області Сірак Д.Ю., при вирішенні питання про відкриття провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Корецької міської ради Рівненської області, як Орган опіки та піклування, Корецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про усиновлення дітей,

в с т а н о в и в :

До Корецького районного суду Рівненської області надійшла заява про оголошення ОСОБА_1 усиновлювачем неповнолітніх дітей ОСОБА_2 .

Подана заява, з врахуванням усунутих недоліків, відповідає вимогам ст. 175-177, 310-312 ЦПК України. Справа підсудна Корецькому районному суду. Підстав для відмови у відкритті провадження у справі чи повернення заяви немає.

Відповідно до вимог статті 223 СК України, особа, яка бажає усиновити дитину, подає до суду заяву про усиновлення. Подання такої заяви через представника не допускається.

Враховуючи те, що заявник по справі - ОСОБА_1 , на даний час є військовослужбовцем військової частини НОМЕР_1 , що в АДРЕСА_1 (що стверджується довідкою № 3266 від 20 червня 2023 року), до суду, в його інтересах спочатку звернувся його представник, адвокат Воробйов В.В. (на підставі Ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії ВА № 1060485), а пізніше - адвокат Ковдій І.С. (відповідно до Ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії СА № 1074767).

Згідно з ч. 1 ст. 313 ЦПК України, суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

Тому, суд, з метою всебічного, повного і об`єктивного встановлення всіх обставин вказаної справи, вважає за необхідне визнати обов`язковою явку заявника по справі - ОСОБА_1 в судове засідання для надання ним особистих пояснень.

Відповідно до положень ст. 218 СК України, для усиновлення дитини потрібна її згода, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити. Згода дитини на її усиновлення дається у формі, яка відповідає її вікові та стану здоров`я.

Відповідно до ч. 1 ст. 226 Сімейного Кодексу України, особа має право на таємницю усиновлення, що є підставою для розгляду заяви ОСОБА_1 про усиновлення дітей в закритому судовому засіданні.

Таким чином, наявні достатні підстави для відкриття провадження у справі та призначення закритого судового засідання.

Керуючись ст. 187, 310-313 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Корецької міської ради Рівненської області, як орган опіки та піклування, Корецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про усиновлення дітей.

Справу розглядати в порядку окремого провадження.

Призначити справу до розгляду по суті в закритому судовому засіданні на 21 лютого 2024 року о 11 год. 00 хв. у приміщенні Корецького районного суду Рівненської області (м. Корець Рівненської області, вул. Правосуддя, 7, факс (03651) 2-17-06, E-mail: inbox@kr.rv.court.gov.ua).

Розгляд справи проводити у складі одного судді і двох присяжних.

Визнати обов`язковою явку в судове засідання заявника по справі - ОСОБА_1 , який перебуває на службі у військовій частині НОМЕР_1 , що в АДРЕСА_1 , адреса штабу: АДРЕСА_2 , для дачі особистих пояснень по справі та зобов`язати його з`явитися у судове засідання, яке відбудеться о 11 год. 00 хв. 21 лютого 2024 року в приміщенні Корецького районного суду Рівненської області (м. Корець Рівненської області, вул. Правосуддя, 7).

В судове засідання також викликати: заінтересованих осіб - ОСОБА_2 , АДРЕСА_3 ; представника Виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області, як Органу опіки та піклування, м. Корець Рівненської області, пл. Київська, 5; представника Корецького відділу ДРАЦС у Рівненському районі Рівненській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, м. Корець Рівненської області, вул.Київська, 37; присяжних - Павленка Руслана Леонідовича та Палюха Ігоря Васильовича.

Шевчук Тетяні Валеріївні забезпечити явку в судове засідання неповнолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , для заслуховування думки дітей з приводу заявлених вимог.

Копії даної ухвали надіслати заявнику та заінтересованим особам. Крім цього, надіслати заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи http://kr.rv.court.gov.ua.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

C у д д я:

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116672775
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дітей

Судовий реєстр по справі —563/111/24

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні