Ухвала
від 18.01.2024 по справі 369/260/24
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/260/24

Провадження № 2/369/3667/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.01.2024 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді Фінагеєва І.О.,

за участю секретаря Херенкової К.К.,

розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про відвід головуючої судді Фінагеєвої І.О. від участі у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Петропавлівське"</a>, третя особа: Управляюча компанія Комунальне підприємство "Борщагівка", про скасування наказу, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа 369/260/24 за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Петропавлівське"</a>, третя особа: Управляюча компанія Комунальне підприємство "Борщагівка", про скасування наказу.

Позивачем 18 січня 2024 року подано суду заяву про відвід головуючій судді Фінагеєвій І.О. від розгляду цивільної справи 369/240/24 за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Петропавлівське"</a>, третя особа: Управляюча компанія Комунальне підприємство "Борщагівка", про скасування наказу.

Заява про відвід обґрунтована тим, що провадження у справі № 369/240/24 за позовом ОСОБА_1 не відкрито упродовж семи днів, суддя Фінагеєва І.О. вже розглядала цивільну справу позивача ОСОБА_1 № 369/9239/23 та 369/11188/22.

Тому на підставі вищевказаного позивач просить суд відвести суддю Фінагеєву І.О. від розгляду справи 369/240/24.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Позивач ОСОБА_1 звернулася 11січня 2024року до суду із позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Петропавлівське"</a>, третя особа: Управляюча компанія Комунальне підприємство "Борщагівка", про скасування наказу.

Відповідно до автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12 січня 2024 року справі призначено єдиний унікальний номер 369/260/24, та передано для розгляду судді Фінагеєвій І.О.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області № 369/260/24 від 18 січня 2024 року відкрито позовне провадження у цивільній справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомленням сторін.

18 січня 2024 року у цивільній справі № 369/260/24 до суду надійшла заява ОСОБА_1 про відвід головуючої судді Фінагеєвої І.О. від участі у розгляді цивільної справи 369/240/24 за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Петропавлівське"</a>, третя особа: Управляюча компанія Комунальне підприємство "Борщагівка", про скасування наказу.

Відповідно до положеньст. 39 ЦПК Українивідвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Після сплину вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строк, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Згідно зст.40 ЦПК Українипитання про відвід судді вирішує суд, який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість.

Якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу і заява про такий відвід надійшла до суду за три робочі дні (або раніше) до наступного засідання, вирішення питання про відвід здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першоюстатті 33 цього Кодексу. Такому судді не може бути заявлений відвід.

Питання про відвід вирішується невідкладно. Вирішення питання про відвід суддею, який не входить до складу суду, здійснюється протягом двох робочих днів, але не пізніше призначеного засідання по справі. У разі розгляду заяви про відвід суддею іншого суду - не пізніше десяти днів з дня надходження заяви про відвід. Відвід, який надійшов поза межами судового засідання, розглядається судом у порядку письмового провадження.

Суд вирішує питання про відвід судді без повідомлення учасників справи. За ініціативою суду питання про відвід судді може вирішуватися у судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неявка учасників справи у судове засідання, в якому вирішується питання про відвід судді, не перешкоджає розгляду судом питання про відвід судді.

З огляду на підстави заявленого відводу, суд вважає, що заява про відвід є необґрунтованою, оскільки не містить посилання на дії вчинені суддею, що можуть свідчити про її необ`єктивність або упередженість, що є підставами для відводу, визначенимист.36 ЦПК України.

До заяви про відвід судді Фінагеєвої І.О. не надано належних та допустимих доказів на підтвердження своїх доводів, а подана заява містить лише припущення певних обставин. Крім того, доводи, на які посилається заявник в заяві про відвід судді, не є підставою для відводу судді, а зводяться до незгоди із процесуальними рішеннями головуючого судді, що в свою чергу може бути предметом дослідження при апеляційному оскарженні рішення суду.

Враховуючи викладене, беручи до уваги те, що заява про відвід подана в спрощеному провадженні без виклику сторін, заява має розглядатися з дотриманням вимог ст. 40 ЦПК України, та має бути передана для визначення судді в порядку, встановленому ч. 1 ст. 33 ЦПК України, для подальшого розгляду заяви про відвід.

Керуючись ст.ст.36,37,40 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати заявлений позивачем ОСОБА_1 про відвід головуючої судді Фінагеєвої І.О. від участі у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Петропавлівське"</a>, третя особа: Управляюча компанія Комунальне підприємство "Борщагівка", про скасування наказу,- необґрунтованим.

Заяву ОСОБА_1 про відвід головуючої судді Фінагеєвої І.О. від участі у розгляді цивільної справи 369/240/24 за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Петропавлівське"</a>, третя особа: Управляюча компанія Комунальне підприємство "Борщагівка", про скасування наказу, передати на вирішення іншому судді, визначеному в порядку, передбаченомуст.33 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: І.О. Фінагеєва

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116681993
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування наказу

Судовий реєстр по справі —369/260/24

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні