Ухвала
від 01.02.2024 по справі 2-8044/10
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-8044/10

Провадження № 6/0186/47/24

У Х В А Л А

01 лютого 2024 року м.Першотравенськ.

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого- судді Янжули С.А.

при секретарі - Лиман Н.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Першотравенську заяву Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, заінтересовані особи: Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області, ОСОБА_1 , Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області, про заміну сторони у виконавчому провадженні,

ВСТАНОВИВ:

22 січня 2024 року в провадження Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшла заява Міністерства юстиції, заінтересовані особи: Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області, ОСОБА_1 , Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області, про заміну сторони у виконавчому провадженні.

В обґрунтування заяви представник заявника зазначив, що на виконання до відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшов виконавчий лист Біловодського районного суду Луганської області від 14 грудня 2021 року № 2-8044/10 про зобов`язання Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області зробити перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , як інваліду дитинства, захворювання якої пов`язано з Чорнобильською катастрофою, у розмірі 3 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 50% мінімальної пенсії з 01 липня 2010 року, до чергового перерахунку встановленому законом порядку.

21 червня 2023 року державним виконавцем, керуючись ст. ст. 3, 4, 24, 25, 26, 27 Закону України Про виконавче провадження, винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, у зв`язку з тим, що Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області зареєстроване за адресою: 94800, Луганська область, м. Свердловськ, вул. Пирогова, 9 постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 72084439 направлено до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

На адресу відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшла відповідь від Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області з якої встановлено, що відповідно до рішення Свердловського міського суду Луганської області від 01 жовтня 2010 року по справі № 2-8044/10 позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області задоволено, внаслідок чого вирішено:

- визнати дії посадових осіб Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_2 незаконними.

- зобов`язано Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області зробити перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_2 , як інваліду дитинства, захворювання якої пов`язано з Чорнобильською катастрофою, у розмірі 3 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 50% мінімальної пенсії з 01.07.2010 року, до чергового перерахунку встановленому законом порядку.

Ухвалою Апеляційного суду Луганської області від 24 січня 2012 року у справі № 2-8044/10 апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в м. Свердловську Луганської області відхилено, а рішення Свердловського міського суду Луганської області від 01 жовтня 2010 залишено без змін. Додатково повідомляє, що згідно Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України (ІКІС ПФУ) підсистеми «Призначення та виплати пенсій (ППВП)» ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , не перебуває на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області. Пенсійна справа ОСОБА_2 в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області відсутня. За даними Підсистеми ІКІС ПФУ «Реєстр застрахованих осіб» ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебуває на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Волинській області, як особа з інвалідністю з дитинства внаслідок аварії на ЧАЕС. Соціальна пенсія на утриманця ОСОБА_2 виплачувалась опікуну - ОСОБА_1 , як внутрішньо переміщеній особі, по ІНФОРМАЦІЯ_3 . Виплата пенсії припинена з 01.04.2016 у зв`язку з закінченням строку виплати. Відповідно до ІКІС ПФУ: Підсистема «Звернення» ОСОБА_2 з заявою про призначення/поновлення виплати пенсії не зверталась.

До відділу надійшла заява ОСОБА_1 від 14 грудня 2023 року, якою стягувач просить звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, а саме: боржника: Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області - змінити на Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області, на підставі Постанови правління Пенсійного фонду України вiд 12 травня 2015 року № 9-1 iз змінами від 03 травня 202З року (додаток iз змінами, внесеними згiдно з постановою правління Пенсійного фонду України вiд 03 травня 2023 року 23-1) Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області здійснює повноваження замість Управління Пенсійного фонду України в м. Свердловську Луганської області.

Просить суд замінити сторону виконавчого провадження №72084439 з Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Представник заявника в судове засідання не з`явився, в заяві просить суд розглянути справу в його відсутність.

Представник заінтересованої особи: Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області, в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не сповістив.

Заінтересована особа - ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, про дату розгляду справи повідомлена належним чином, заяви про розгляд справи в її відсутність не надійшло, однак надала заяву, в якій зазначила, що Головне Управління Пенсійного фонду України в Луганській області надало відповідь, яка міститься в матеріалах даної справи, про те, що в підсистемі "Реєстр застрахованих осіб" не міститься інформації про її дочку - ОСОБА_2 і що не було звернення на призначення пенсії, що не є достовірною інформацією, в даному Реєстрі міститься інформація про її дочку - ОСОБА_2 , так як вона офіційно працювала в 2021-2022 роках, сплачувала внески до ПФУ, у вересні 2023 року пройшла МСЕК і їй офіційно було призначено пенсію по інвалідності з дитинства (відповідні докази додала).

Представник заінтересованої особи: Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи в його відсутність, в якій, також, зазначив, що відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень, рішенням Свердловського міського суду Луганської області від 01 жовтня 2010 року по справі №2/8044/10 позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області про визнання дій Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії задоволено, внаслідок чого вирішено:

- Визнати дії посадових осіб Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_2 незаконними.

- Зобов`язати Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області зробити перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_2 , як інваліду дитинства, захворювання якої пов`язано з Чорнобильською катастрофою, у розмірі 3 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 50% мінімальної пенсії з 01.07.2010 року, до чергового перерахунку встановленому законом порядку.

Ухвалою Апеляційного суду Луганської області у справі №2-8044/10 від 24 січня 2012 року апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області відхилено, а рішення Свердловського міського суду Луганської області від 01 жовтня 2010 року залишено без змін.

14 грудня 2021 року на виконання рішення суду Біловодським районним судом Луганської області видано виконавчий лист по справі №2-8044/10.

На даний час у Відділі примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції відкрито виконавче провадження: ВП 72084439 щодо виконання рішення Свердловського міського суду Луганської області від 01 жовтня 2010 року по справі № 2/8044/10 в частині зобов`язання Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області зробити перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , як інваліду дитинства, захворювання якої пов`язано з Чорнобильською катастрофою, у розмірі 3 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 50% мінімальної пенсії з 01.07.2010 року, до чергового перерахунку встановленому законом порядку.

Відповідно до ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» від 15 травня 2003 року № 755-IV юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов`язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ним органом, за судовим рішенням або за рішенням державного органу, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей» від 07 листопада 2014 року №595, зобов`язано міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, місцеві державні адміністрації забезпечити до 01 грудня 2014 року переміщення бюджетних установ, підприємств та організацій, що належать до сфери їх управління, з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, в населенні пункти, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі.

УПФУ в м.Свердловську Луганської області не було переміщено в населений пункт, на території якого органи державної влади здійснюють свої повноваження, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, управління УПФУ в м. Свердловську Луганської області є юридичною особою, яка знаходиться за адресою: Луганська область, м. Довжанськ, вул.Пирогова, 9.

Постановою правління Пенсійного фонду України від 12 травня 2015 року №9-1 передано частину повноважень управлінь, що знаходяться на території, яка не підконтрольна українській владі, управлінням, що знаходяться на території підконтрольній українській владі, зокрема прийняття звітності, передбаченої законодавством, надання довідок, встановлених законодавством, формування звітності та виконання завдань, передбачених пп. 2-4,6,9-12,16, 9 п. 4 Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах, затвердженого постановою Правління Пенсійного фонду України від 22 грудня 2014 року № 28-2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 січня 2015 року за № 41/26486. Проте, повноваження щодо призначення (здійснення перерахунку) та виплати пенсій передбачені пп. 7 п. 4 зазначеного Положення, отже, їх не здійснюють вказані у Додатку до постанови № 9-1 управління Пенсійного фонду України, що знаходяться на території підконтрольній українській владі. Вказана постанова № 9-1 не передбачає правонаступництва управління, а лише виконання деяких повноважень, до яких не входить виплата пенсій.

Оскільки рішення про реорганізацію Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області не приймалося і Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області не є правонаступником боржника, просить відмовити у задоволенні заяви про заміну стягувача у виконавчому провадженні.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Матеріалами справи встановлено, що рішенням Свердловського міського суду Луганської області №2-8044/10 від 01 жовтня 2010 року позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області про визнання дій Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії - задоволено; визнано дії посадових осіб Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_2 незаконними; зобов`язано Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області зробити перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , як інваліду дитинства, захворювання якої пов`язано з Чорнобильською катастрофою, у розмірі 3 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 50% мінімальної пенсії з 01 липня 2010 року, до чергового перерахунку встановленому законом порядку.

Ухвалою апеляційного суду Луганської області від 24 січня 2012 року апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області відхилено; рішення Свердловського міського суду Луганської області від 01 жовтня 2010 року залишено без змін.

Розпорядженням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №2710/38-14 від 02 вересня 2014 року "Про визначення територіальної підсудності справ" визначена територіальна підсудність справ Свердловського міського суду Луганської області Біловодському районному суду Луганської області.

ОСОБА_1 звернулася до Біловодського районного суду Луганської області із заявою про поновлення строку пред`явлення виконавчого документу та видачу дубліката виконавчого листа №2-8044/10.

Біловодським районним судом Луганської області було ініційоване питання про відновлення втраченого судового провадження - цивільної справи Свердловського міського суду Луганської області №2-8044/10 та ухвалою від 12 липня 2021 року було частково відновлене вказане судове провадження.

Ухвалою Біловодського районного суду Луганської області від 25 листопада 2021 року №2-8044/10 (провадження №6/408/204/21)було задоволено заяву ОСОБА_1 , видано дублікат виконавчого листа №2-8044/10, звернувши до виконання рішення Свердловського районного суду Луганської області від 01 жовтня 2010 року про визнання дій неправомірними, і зобов`язання вчинити певні дії; поновлено строк пред`явлення до виконання виконавчого листа №2-8044/10 про:визнання дій посадових осіб Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_2 незаконними, зобов`язання Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області зробити перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , як інваліду дитинства, захворювання якої пов`язано з Чорнобильською катастрофою, у розмірі 3 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 50% мінімальної пенсії з 01 липня 2010 року, до чергового перерахунку встановленому законом порядку; поновлено строк пред`явлення до виконання виконавчого листа № 2-8044/10 про визнання дій неправомірними, і зобов`язання вчинити певні дії. Строк пред`явлення до виконання виконавчого листа обчислювати з дня набрання законної сили даної ухвали.

Отримавши дублікат виконавчого листа, ОСОБА_1 звернулася до відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції для примусового його виконання.

21 червня 2023 року державним виконавцем, керуючись ст. ст. 3, 4, 24, 25, 26, 27 Закону України Про виконавче провадження, винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, у зв`язку з тим, що Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області зареєстроване за адресою: 94800, Луганська область, м. Свердловськ, вул. Пирогова, 9, постанову про відкриття виконавчого провадження ВП №72084439 направлено до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, останнє повернуло постанову про відкриття виконавчого провадження заявнику без виконання, посилаючись на те, що Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області не є боржником по справі.

На даний час рішення Свердловського міського суду Луганської області від 01 жовтня 2010 року залишається невиконаним.

Копією довідки МСЕК 12ААВ №703684 від 18 жовтня 2023 року підтверджується, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , визнано особою з інвалідністю третьої групи з 12 вересня 2023 року, інвалідність з дитинства та згідно витягу з протоколу щодо призначення пенсії від 14 листопада 2023 року їй призначена пенсія по інвалідності.

ОСОБА_2 та її матір - ОСОБА_1 , зареєстровані, як внутрішньо-переміщені особи.

Відповідно до ст.442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» сторонами у виконавачому провадженні є стягувач і боржник.

У разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторін, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, в якій вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно ч.ч.1,2 ст.104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов`язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» від 15 травня 2003 року № 755-IV юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов`язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ним органом, за судовим рішенням або за рішенням державного органу, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей» від 07 листопада 2014 року №595 зобов`язано міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, місцеві державні адміністрації забезпечити до 01 грудня 2014 року переміщення бюджетних установ, підприємств та організацій, що належать до сфери їх управління, з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, в населенні пункти, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі.

УПФУ в м.Свердловську Луганської області розміщене на тимчасово окупованій території України та не здійснює свої повноваження, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, його юридична адреса: Луганська область, м. Довжанськ, вул.Пирогова, 9.

Постановою правління Пенсійного фонду України від 12 травня 2015 року № 9-1 "Про здійснення повноважень з обслуговування страхувальників", зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 травня 2015 року за № 608/27053, встановлено, що відповідно до пунктів 9, 10 Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2014 року №280, та у зв`язку з відсутністю умов для забезпечення функціонування та здійснення в повному обсязі повноважень окремих управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах Донецької та Луганської областей (далі - управління Фонду) правління Пенсійного фонду України постановило, що обслуговування страхувальників, які перебувають на обліку в управліннях Фонду, що тимчасово не здійснюють свої повноваження, на період проведення антитерористичної операції, строку дії воєнного стану в Україні, зокрема здійснення обліку сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, обліку платежів, що надходять на рахунки органів Пенсійного фонду України, відкриті в установах АТ «Ощадбанк», прийняття звітності, передбаченої законодавством, зняття з обліку страхувальників в органах Пенсійного фонду України, надання довідок, встановлених законодавством, формування звітності та виконання завдань, передбачених підпунктами 2-4, 7, 10-12, 18, 22 пункту 4 Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, а також про об`єднані управління, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 22 грудня 2014 року № 28-2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 січня 2015 року за № 41/26486 (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України від 21 грудня 2022 року № 28-2), здійснювати головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях згідно з додатком до цієї постанови.

Додатком довказаної постановиправління Пенсійногофонду Українивизначений Перелікуправлінь Пенсійногофонду Українив районах,містах,районах умістах,а такожоб`єднаних управліньДонецької таЛуганської областей,повноваження зобслуговування страхувальниківяких здійснюютьголовні управлінняПенсійного фондуУкраїни вДонецькій таЛуганській областях,повноваження Управління Пенсійного фонду України в м. Свердловську Луганської області тимчасово здійснює Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року, ратифікованої Законом України №475/97 від 17 липня 1997 року, передбачено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Статтею 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» встановлено, що суди застосовують при розгляді справ Конвенцію та практику Суду як джерело права.

Так, у рішенні Європейського суду з прав людини у справі «Агрокомплекс проти України» від 06 жовтня 2011 року міститься висновок, що існування заборгованості, яка підтверджена остаточним і обов`язковим для виконання судовим рішенням, дає особі, на користь якої таке рішення винесено, підґрунтя для «законного сподівання» на виплату такої заборгованості і становить «майно» цієї особи у значенні статті 1 Першого протоколу.

Відсутність у заявника можливості домогтися виконання судового рішення, винесеного на його користь, становить втручання у право мирне володіння майном, як це передбачено першим реченням першого пункту статті 1 Першого протоколу (справа «Юрій Миколайович Іванов проти України», рішення від 15 жовтня 2009 року).

Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях неодноразово вказував, що виконання рішення, ухваленого тим чи іншим судом, треба розглядати як невід`ємну складову судового розгляду, як цього вимагає положення статті 6 Конвенції, у якому йдеться про необхідність забезпечення справедливого судового процесу («Бурдов проти Росії», «Горнсбі проти Греції»).

У своєму рішенні у справі «Шмалько проти України» від 20 липня 2004 року Європейський суд з прав людини зазначив, що передбачене пунктом 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних право на суд було б ілюзорним, якби правова система держави допускала, щоб остаточне судове рішення, яке має обов`язкову силу, не виконувалося на шкоду одній зі сторін.

Тобто, практика Європейського суду з прав людини переконливо свідчить про те, що невід`ємною умовою забезпечення права на суд є виконання судового рішення.

Оскільки Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області тимчасово здійснює повноваження Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області, яке перебуває на тимчасово окупованій території України та не здійснює свої повноваження, з метою виконання рішення суду та не порушення прав стягувача, суд вважає за можливе замінити сторону виконавчого провадження по справі з Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 373,442 ЦПК України,- суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Міністерства юстиції, заінтересовані особи: Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області, ОСОБА_1 , Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області, про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовільнити.

Замінити боржника - Управління Пенсійного фонду України в м.Свердловську Луганської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області у виконавчому провадженні на підставі рішенням Свердловського міського суду Луганської області №2-8044/10 від 01 жовтня 2010 року за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області про визнання дій Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії, яким визнано дії посадових осіб Управління Пенсійного Фонду України в м. Свердловську Луганської області щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_2 незаконними; зобов`язано Управління Пенсійного Фонду України в м.Свердловську Луганської області зробити перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , як інваліду дитинства, захворювання якої пов`язано з Чорнобильською катастрофою, у розмірі 3 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю у розмірі 50% мінімальної пенсії з 01 липня 2010 року, до чергового перерахунку встановленому законом порядку, залишеного без змін ухвалою апеляційного суду Луганської області від 24 січня 2012 року.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Дніпровського апеляційного суду через Першотравенський міський суд протягом 15 днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: С.А. Янжула.

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116690180
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні

Судовий реєстр по справі —2-8044/10

Постанова від 09.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні