Ухвала
від 01.02.2024 по справі 718/294/24
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №718/294/24

Провадження №2-о/718/70/24

У Х В А Л А

про виправлення описки

01.02.2024 року м.Кіцмань Чернівецька область

Кіцманський районний суд Чернівецької області під головуванням суддіСкорейка В.В., за участю секретаря судового засіданняБезушко М.Д., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Кіцмані за ініціативою суду питання про виправлення описки в ухвалі Кіцманського районного суду Чернівецької області від 29.01.2024 у справі № 718/294/24,-

ВСТАНОВИВ:

29.01.2024 Кіцманським районним судом Чернівецької області постановлено ухвалу про відкриття провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа орган опіки та піклування Кіцманської міської ради Чернівецького району Чернівецької області провизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

У сьомому та восьмому абзацах резолютивної частини ухвали неправильно вказано назву установи, яка здійснює безоплатну правничу допомогу, «Західний регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги», однак правильним є «Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги».

Розгляд заяви відбувався у відсутність сторін.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить наступного висновку. Відповідно дост.269 ЦПК Українисуд має право за власною ініціативою або за заявою учасників справи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала, їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Описка - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів, цифр тощо (пропуск літери, цифри, їх перестановка, помилки у написанні складних чисел тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер, наприклад: написання прізвищ та імен, адреси, найменувань спірного майна, зазначення дат і строків. Суд може виправити лише ті описки в судовому рішенні, які сам допустив.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 "Про судове рішення у цивільній справі", вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить висновку про необхідність виправлення описки, яка була допущена в ухвалі суду.

Керуючись ст.ст.247,269,353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Виправити описку у сьомому та восьмому абзацах резолютивної частини ухвали Кіцманського районного суду Чернівецької області від 29.01.2024 у справі № 718/294/24 року та вважати в подальшому правильною назву установи, яка здійснює безоплатну правничу допомогу «…Західний міжрегіональний центрз наданнябезоплатної правничоїдопомоги …».

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Василь Скорейко

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116691367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —718/294/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні