Ухвала
від 01.02.2024 по справі 227/3698/23
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.02.2024 227/3698/23

У Х В А Л А

01 лютого 2024 року м. Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Здоровиця О.В.,

за участю

секретаря с/з Сисенко Ю.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Добропілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Акінчіна Ірина Григорівна до Шахівської територіальної громади про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач, в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до Шахівської територіальної громади, в якому просить визначити додатковий строк два місяці для подання заяви про прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Торецьке Покровського району Донецької області.

В підготовче судове засідання сторони не з`явились.

Від відповідача Шахівської територіальної громади надійшла до суду заява про розгляд справи у відсутність представника Шахівської сільської ради.

Від представника позивача ОСОБА_2 надійшла до суду заява про витребування у нотаріуса спадкової справи № 266/2023 за заявою ОСОБА_1 після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд вважає, що підготовче засідання необхідно відкласти виходячи з такого.

Відповідно до п.7 ч.2ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до ст.84ЦПКУкраїни учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи наведене, а також те, що зазначені у клопотанні відомості представник позивача не має можливості отримати самостійно, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки відомості, які просить витребувати представник позивача мають значення для розгляду даного позову.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст.81, 197, 198, 259 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

1.Підготовче судовезасідання уцивільній справіза позовом ОСОБА_1 ,в інтересахякої дієадвокат АкінчінаІрина Григорівнадо Шахівськоїтериторіальної громадипро визначеннядодаткового строкудля поданнязаяви проприйняття спадщиниза заповітом -відкласти на 12 лютого 2024року на09:00 годин.

Про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

2. Витребувати у приватного нотаріуса Покровського районного нотаріального округу Молодняк Людмили Петрівни (вул. Банкова, буд. 28, м. Добропілля) копію спадкової справи відкритої до майна ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувані документи необхідно надати в строк до 12.02.2024 року, в тому числі і на електронну адресу Добропільського міськрайонного суду inbox@dpm.dn.court.gov.ua. Документи направлені суду на електронну адресу суду повинні бути засвідчені ЕЦП.

Відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати інформацію, яку витребовує суд, або не мають можливості подати її у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати інформацію, що витребується судом, а також за неподання її з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

4. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи до відома, для виконання пункту 2 ухвали до приватного нотаріуса Покровського районного нотаріального округу Молодняк Л.П.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не оскаржується.

Суддя О.В.Здоровиця

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116692561
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —227/3698/23

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні