Ухвала
від 01.02.2024 по справі 302/614/22
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/614/22

Провадження № 2-з/302/4/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.02.2024 смт.Міжгір`я Закарпатської області

Міжгірський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого, судді Пухальського С. В.,

за участю секретаря судового засідання Митряк І. П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву адвоката Гримута Дмитра Юрійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по справі № 302/614/22,

ВСТАНОВИВ:

10 червня 2022 року Міжгірським районним судом Закарпатської області постановлено ухвалу відповідно до якої в порядку забезпечення позову заборонено ОСОБА_1 здійснюватибудівельні роботив с.Колочава наземельній ділянціпо АДРЕСА_1 ,напроти багатоквартирногожитлового будинку АДРЕСА_1 .

Адвокат Гримут Д. Ю., який діє в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову, оскільки рішенням суду від 15.05.2023, яке набрало законної сили, у задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 було відмовлено, за такого, підстави для вжиття заходів забезпечення позову відсутні.

Сторони в судове засідання не викликались.

Відповідно до частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що 10 червня 2022 року Міжгірським районним судом Закарпатської області постановлено ухвалу, відповідно до якої ОСОБА_1 заборонено здійснюватибудівельні роботив с.Колочава наземельній ділянціпо АДРЕСА_1 ,напроти багатоквартирногожитлового будинку АДРЕСА_1 .

Рішенням Міжгірського районного суду Закарпатської області 15 травня 2023 року, залишеним без змін згідно постанови Закарпатського апеляційного суду від 12 грудня 2023 року, по справі № 302/614/22, відмовлено у задоволенні позовної заяви ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Виконавчий комітет Колочавської сільської ради Хустського району Закарпатської області, про усунення перешкод у користуванні власністю.

За положеннями статті 158 ЦПК України:

--- суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи (частина 1);

--- за результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала (частина 4);

--- ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена (частина 5);

--- у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи (частина 7);

--- у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову (частина 9);

--- у такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду (частина 10).

Отже враховуючи, що рішенням суду відмовлено у задоволенні позову, який було забезпечено, при цьому питання про скасування заходів забезпечення не вирішено, вказані заходи підлягають скасуванню судом.

За таких обставин наявні достатні підстави для задоволення заяви про скасування заходів забезпечення позову.

Керуючись статями 158, 258-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву адвоката Гримута Дмитра Юрійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову вжиті згідно ухвали Міжгірського районного суду Закарпатської області 10 червня 2022 року по справі № 302/614/22 про заборону ОСОБА_1 здійснюватибудівельні роботив с.Колочава наземельній ділянціпо АДРЕСА_1 ,напроти багатоквартирногожитлового будинку АДРЕСА_1 .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Закарпатського апеляційного суду безпосередньо або через Міжгірський районний суд Закарпатської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Міжгірського районного суду

Закарпатської області Пухальський С. В.

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116692804
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —302/614/22

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Постанова від 12.12.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Рішення від 15.05.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Рішення від 15.05.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні