Ухвала
від 01.02.2024 по справі 904/62/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

01.02.2024 м. ДніпроСправа № 904/62/24

За позовом Керівника Новомосковської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Новомосковської міської ради (Дніпропетровська обл., м. Новомосковськ)

до відповідача-1: Комунального некомерційного підприємства "Новомосковська центральна міська лікарня" Новомосковської міської ради" (Дніпропетровська обл., м. Новомосковськ)

відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія дорпроект буд" (м. Дніпро)

про визнання недійсним договору та стягнення коштів

Суддя: Татарчук В.О.

Секретар судового засідання: Анділахай В.В.

Представники:

прокурор: Масенко А.О.;

від позивача: не з`явився;

від відповідача-1: не з`явився;

від відповідача-2: не з`явився.

СУТЬ СПОРУ:

Керівник Новомосковської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Новомосковської міської ради звернувся з позовною заявою до Комунального некомерційного підприємства "Новомосковська центральна міська лікарня" Новомосковської міської ради", Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія дорпроект буд", в якій просить:

- визнати недійсним договір №261 від 30.12.2022, укладений між Комунальним некомерційним підприємством "Новомосковська центральна міська лікарня" Новомосковської міської ради" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія дорпроект буд";

- стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія дорпроект буд" на користь Комунального некомерційного підприємства "Новомосковська центральна міська лікарня" Новомосковської міської ради" отримані кошти за договором №261 від 30.12.2022 у сумі 15880236,26грн, а з Комунального некомерційного підприємства "Новомосковська центральна міська лікарня" Новомосковської міської ради" одержані ним за рішенням 15880236,26грн стягнути в дохід держави.

Судові витрати по сплаті судового збору просить покласти на відповідачів.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 08.01.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 01.02.2024.

23.01.2024 до канцелярії суду через систему "Електронний суд" від відповідача-1 надійшов відзив на позовну заяву, в якому просить в задоволенні позову прокурора відмовити в повному обсязі.

31.01.2024 до канцелярії суду через систему "Електронний суд" від відповідача-1 надійшло клопотання про відкладення розгляду справи та продовження строку проведення підготовчого провадження. Клопотання обґрунтовано виникненням технічних проблем у представника відповідача-1, що унеможливлює участь представника у судовому засіданні, призначеному в режимі відеоконференції за заявою відповідача-1.

До початку судового засідання 01.02.2024 до канцелярії суду через систему "Електронний суд" від прокурора надійшла відповідь на відзив.

У судове засідання 01.02.2024 сторони не забезпечили явку своїх повноважних представників, про дату, час і місце судового засідання повідомлялися належним чином. Позивач не надав письмові пояснення щодо позовних вимог прокурора.

Згідно з ч. 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, з метою дотримання принципу рівності сторін та надання розумного (достатнього) строку для вчинення певних процесуальних дій, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Крім того, до початку судового засідання 01.02.2024 до канцелярії суду через систему "Електронний суд" від представника відповідача-1 - Комунального некомерційного підприємства "Новомосковська центральна міська лікарня" Новомосковської міської ради" надійшла заява про участь у наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою комплексних засобів та підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи викладене, а також необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя та своєчасного розгляду справи, суд вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання.

Керуючись статями 177-185, 197, 202, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти підготовче засідання на 27.02.2024 о 14:30год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань № 1-104 (1 поверх) за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

2. Задовольнити заяву представника відповідача-1 - Комунального некомерційного підприємства "Новомосковська центральна міська лікарня" Новомосковської міської ради" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою комплексних засобів та підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

3. Позивачу виконати вимоги п. 4 ухвали суду від 08.01.2024 щодо надання до суду та направлення учасникам процесу письмових пояснень щодо позовних вимог прокурора.

4. Відповідачу-2 виконати вимоги п. 4 ухвали суду від 08.01.2024 щодо надання до суду та направлення учасникам процесу відзиву на позовну заяву.

5. Відповідачам надати до суду та направити учасникам процесу заперечення на відповідь на відзив.

6. Явку у судове засідання визнати необов`язковою, залишивши її на розсуд учасників справи.

7. Враховуючи запровадження воєнного стану в Україні, приймаючи до уваги неможливість забезпечення на даний час безпеки учасників судових проваджень, рекомендувати утриматися від безпосередньої участі у судовому засіданні в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області та роз`яснити учасникам справи можливість подання заяв по суті справи чи заяв з процесуальних питань на адресу суду:

- за допомогою електронної пошти: inbox@dp.arbitr.gov.ua з використанням електронного цифрового підпису;

- за допомогою сервісу "Електронний суд";

- засобами поштового зв`язку: 49027, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

8. Рекомендувати учасникам справи зареєструватись в системі "Електронний суд".

Роз`яснити сторонам, що для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1) Зареєструватись в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2) Подати до суду заяву про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

9. Повідомити учасників справи про те, що інформація у цій справі доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.О. Татарчук

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116695947
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —904/62/24

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні