Ухвала
від 01.02.2024 по справі 159/240/24
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/240/24

Провадження № 6/159/9/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 лютого 2024 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

під головуванням судді Панасюка С.Л.,

за участю секретаря Клевецької О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ковелі заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження та видачу дублікату виконавчого листа,

в с т а н о в и в :

Заява обґрунтована тим, що вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 16.02.2022 вирішено стягнути солідарно з Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» та ОСОБА_2 в користь ОСОБА_1 у відшкодування завданої їй моральної шкоди 384000 грн. Виданий судом виконавчий лист заявниця направила Ковельському ВДВС у Волинській області. Під час пересилання виконавчий лист був втрачений. Заявниця просить видати його дублікат. Крім цього, згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державне підприємство «Ковельське лісове господарство» припинене шляхом реорганізації та приєднання до Державного спеціалізованого господарства «Ліси України». У зв`язку з цим, заявниця просить провести заміну боржника з Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» на його правонаступника Державне спеціалізоване господарство «Ліси України».

Представник Державне спеціалізоване господарство «Ліси України» заперечує щодо заміни сторони виконавчого провадження і просить у такій заміні відмовити.

Заяву слід задовольнити повністю.

Згідно ч.ч.1, 2, 5 ст.442 ЦПК України:

«1. У разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

2. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

5. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.»

Вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 16.02.2022 вирішено стягнути солідарно з Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» та ОСОБА_2 в користь ОСОБА_1 у відшкодування завданої їй моральної шкоди 384000 грн.

Вирок набрав законної сили та було видано виконавчий лист.

Відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України № 880 від 28.10.2022 Державне підприємство «Ковельське лісове господарство» було припинене шляхом реорганізації, а саме, приєднання до Державного спеціалізованого господарства «Ліси України».

Відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України № 14 від 03.01.2023 був затверджений передавальний акт Державного підприємства «Ковельське лісове господарства».

Таким чином, відбулася заміна боржника за виконавчим листом і тепер боржником за цим листом є Державне спеціалізоване господарство «Ліси України».

Державне підприємство «Ковельське лісове господарство» припинилося шляхом реорганізації, а не ліквідації, тому Державне спеціалізоване господарство «Ліси України» є правонаступником за його боргом перед заявницею і неважливо при цьому включений цей борг в передавальний акт, чи ні. При реорганізації, зокрема при приєднанні, до правонаступника переходять усі борги підприємства, яке приєднується. У цьому випадку до Державного спеціалізованого господарства «Ліси України» перейшов борг приєднаного Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» перед заявницею. Заперечення Державного спеціалізованого господарства «Ліси України» щодо цього суд відхиляє.

На виконання вироку Ковельського міськрайонного суду від 16.02.2022 у кримінальному провадженні № 159/4082/20 заявниці був виданий виконавчий лист.

Заявниця довела, що виконавчий документ був втрачений при пересиланні у Ковельський ВДВС.

Зазначене підтверджується наданими заявницею описом поштових відправлень та відповіддю «Укрпошта», у якій визнаний факт втрати.

Відповідно до п.п.17.4 п.17 розділу Перехідні положення ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Таким чином, є підстави для видачі заявниці дублікату виконавчого листа.

Керуючись ст.442, п.п.17.4 п.17 розділу Перехідні положення ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі у кримінальному провадженні № 159/4082/20 з Державного підприємства «Ковельське лісове господарства» (ЄДРПОУ: 00991539) на його правонаступника Державне спеціалізованегосподарство «ЛісиУкраїни» (код ЄДРПОУ: 44768034).

Видати дублікат виконавчого листа у кримінальному провадженні № 159/4082/20 з відображенням у ньому заміни боржника з Державного підприємства «Ковельське лісове господарства» (ЄДРПОУ: 00991539) на його правонаступника Державне спеціалізованегосподарство «ЛісиУкраїни» (код ЄДРПОУ: 44768034).

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий:С. Л. Панасюк

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116698266
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження та видачу дублікату виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —159/240/24

Постанова від 11.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Постанова від 11.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Панасюк С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні