Ухвала
від 31.01.2024 по справі 159/7172/23
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/7172/23

Провадження № 2/159/249/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2024 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області в складі головуючого судді Шишиліна О.Г., за участю секретаря судового засідання Панечко К.В. розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом Ковельської міської ради до ОСОБА_1 її неповнолітнього сина ОСОБА_2 , 2015 р.н., третя особа: Комунальне некомерційне підприємство Ковельське міськрайонне територіальне медичне об`єднання Ковельської міської ради Волинської області ( надалі-КНП «Ковельське МТМО») про втрату права користування жилим приміщенням,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Ковельського міськрайонного суду Волинської області перебуває зазначена справа.

По справі відкрито провадження та призначено до підготовчого засідання.

Сторони будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання до суду не з`явились.

Представник позивача подав клопотання про виклик в якості свідків: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та витребувати з Державної прикордонної служби України інформацію про перетин державного кордону України відповідачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ..

Представник третьої особи КНП «Ковельське МТМО» подала до суду письмові пояснення, з якого вбачається що у кімнаті квартири АДРЕСА_1 проживають ОСОБА_3 та її чоловік ОСОБА_4 ..

У зв`язку із не виявленням обставин, які перешкоджають проведенню судового засідання, враховуючи заяви учасників провадження, керуючись ч.1ст.223 ЦПК України, суд дійшов висновку про можливість розгляду даної справи за відсутності учасників справи.

Фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України .

Відповідно до п.4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до ч.3ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки, заявлені позовні вимоги зачіпають інтереси неповнолітньої дитини, а саме ОСОБА_2 2015 р.н., а тому за таких підстав суд вважає необхідним замінити та залучити в якості третьої особи орган опіки та піклування виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Також, слід залучити, в якості третьої особи - ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ..

Клопотання представника позивача про виклик у судове засідання свідків та витребування з Державної прикордонної служби України інформацію, чи перетинали державний кордон України громадяни України ОСОБА_1 , неповнолітній ОСОБА_2 підлягає до задоволення.

За таких підстав, враховуючи, що підготовче провадження не закінчено, суд дійшов висновку, що є підстави для залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору та виклику свідків та витребування інформацію.

Відповідно до п. 2 ч.2 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках залучення третьої особи.

Керуючись ст.ст. 53, 189, 197, 198 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Залучити доучасті у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору:

орган опіки та піклування виконавчого комітету Ковельської міської ради ( вул. Незалежності, буд.73, м. Ковель , 45008);

- ОСОБА_3 , яка проживає: АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_4 , який проживає: АДРЕСА_2 .

Копію ухвали направити учасникам справи, третій особі копію позовної заяви та додані до неї документи.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подання письмових пояснень із викладенням аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Клопотання представника позивача про виклик свідків: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 задовольнити, викликати у судове засідання свідків, забезпечення явки яких покласти на позивача.

Витребувати зДержавної прикордонноїслужби України ( вул.Володимирська, буд.26, м. Київ, Україна,01601) інформацію про перетин державного кордону України в період з 01 січня 2022 року по даний час громадянами України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зазначені документи надати до Ковельського міськрайонного суду Волинської області протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіст.146-148 ЦПК України.

У зв`язку із витребуванням доказів оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні до 15 год. 20 лютого 2024 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на сторінці суду http://court.gov.ua/fair/ на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяО. Г. Шишилін

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116698285
СудочинствоЦивільне
Сутьвтрату права користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —159/7172/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні