Ухвала
від 31.01.2024 по справі 550/59/24
ЧУТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 550/59/24

Провадження № 2/550/88/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2024 року смт Чутове

Суддя Чутівського районного суду Полтавської області Хоменко Д.Є., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Скороходівської селищної ради Полтавського району Полтавської області та Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області, про визнання протиправним та скасування наказу, акта приймання-передачі земельних ділянок, рішення, скасування права комунальної власності, визнання права власності на земельну ділянку, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання протиправним та скасування наказу, акта приймання-передачі земельних ділянок, рішення, скасування права комунальної власності, визнання права власності на земельну ділянку.

Дана позовна заява підлягає залишенню без руху, так як подана без додержанням вимог ч. 4 ст. 177 ЦПК України, в якій зазначено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Встановлено, що позивачем заявлено одну позовну вимогу майнового характеру та три позовні вимоги немайнового характеру.

За подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об`єднано 2 і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру (ч. 3 ст. 6 Закону України "Про судовий збір").

Відповідно до ч. 1 та пп. 1 та 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Ставка судового збору за подання до суду заяви немайнового характеру становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а за поданням до суду позовної заяви майнового характеру становить 1 % ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позивач, при зверненні до суду з 3 позовними вимогами немайнового характеру повинен сплати судовий збір у розмірі 3633,60 грн. (1211,20 грн. х 3) та за звернення з 1 позовною вимогою майнового характеру повинен сплати судовий збір у розмірі 1211,20 грн., а всього сплатити судовий збір у розмірі 4844,80 грн., в той час сплачено лише 1211,20 грн. за позовну вимогу майнового характеру.

Таким чином, позивачем не надано доказів сплати ним судового збору у розмірі 3633,60 грн. за три позовні вимоги немайнового характеру.

Згідно ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, протягом 5 днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст. 177, 185, 274 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Скороходівської селищної ради Полтавського району Полтавської області та Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області, про визнання протиправним та скасування наказу, акта приймання-передачі земельних ділянок, рішення, скасування права комунальної власності, визнання права власності на земельну ділянку залишити без руху.

Повідомити позивачу про необхідність виконати вимоги, вказані в ухвалі, протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання даної ухвали, і роз`яснити, що в противному разі позовна заява буде вважатись не поданою і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Є. Хоменко

СудЧутівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116701944
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —550/59/24

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Хоменко Д. Є.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Хоменко Д. Є.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Хоменко Д. Є.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Хоменко Д. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні