Ухвала
від 02.02.2024 по справі 596/2093/23
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"02" лютого 2024 р. Справа № 596/2093/23

Провадження № 2/596/157/2024

Гусятинський районний суд Тернопільської області в складі: головуючої судді Митражик Е.М., за участю секретаря судового засідання Стасюк О.Д., розглянувши клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Костюк Н.Т. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в цивільній справі за позовною заявою органу опіки та піклування в особі служби у справах дітей Гримайлівської селищної ради Чортківського району Тернопільської області в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача -Центр соціально-психологічноїреабілітації дітейслужби усправах дітейТернопільської обласноїдержавної адміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Гусятинського районного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом органу опіки та піклування в особі служби у справах дітей Гримайлівської селищної ради Чортківського району Тернопільської області в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , 10.12.2007 року звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача -Центр соціально-психологічноїреабілітації дітейслужби усправах дітейТернопільської обласноїдержавної адміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Від представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Костюк Н.Т. до суду надійшло клопотання про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, через кабінет «Електронного суду». Обґрунтовує клопотання введенням воєнного стану на всій території України та значною територіальною віддаленістю Гусятинського районного суду Тернопільської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Отже цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи, що клопотання представника третьої особи Костюк Н.Т. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів подано у відповідності до норм чинного законодавства, наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів; введенням в Україні воєнного стану; необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, слід клопотання представника третьої особи Костюк Н.Т. - задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.212,259-261 ЦПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Костюк Наталії Теодорівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Провести судове засідання по розгляду справи за позовною заявою органу опіки та піклування в особі служби у справах дітей Гримайлівської селищної ради Чортківського району Тернопільської області в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача -Центр соціально-психологічноїреабілітації дітейслужби усправах дітейТернопільської обласноїдержавної адміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, яке призначене на 14 годин 00 хвилин 28 лютого 2024 року за участю представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Костюк НаталіїТеодорівни (46006, м. Тернопіль, вулиця Стрімка, 6) в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи Електронний суд ЄСІТС.

Попередити представника третьої особи ОСОБА_3 , що відповідно до частини 5статті 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи відеоконференцзв`язку.

Роз`яснити представнику третьої особи Костюк Н.Т., що для участі у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції вона зобов`язана зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Елла МИТРАЖИК

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116717631
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —596/2093/23

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні