Ухвала
від 01.02.2024 по справі 552/4140/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/4140/23

Провадження № 2-о/552/3/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.02.2024 року Київський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді Турченко Т.В.,

присяжних Єрмолаєвої О.О., Завори О.В.,

секретаря судового засідання Цимбалюк І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтава в залі суду цивільну справу за заявою виконавчого комітету Шишацької селищної ради (орган опіки та піклування) про визнання особи недієздатною та влаштування фізичної особи до інтернатного закладу психоневрологічного типу на повне державне утримання,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київськогорайонногосуду м.Полтави перебуває цивільна справа за заявою виконавчого комітету Шишацької селищної ради (орган опіки та піклування) про визнання особи недієздатною та влаштування фізичної особи до інтернатного закладу психоневрологічного типу на повне державне утримання.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Згідно з ч. 5 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ч. 1 ст.299ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки і піклування.

Враховуючи, що угода про надання правової допомоги з особою, яка визнається недієздатною не укладена, суд вважає за необхідне доручити Полтавському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст.293-299 ЦПК України,суд,-

У Х В А Л И В:

Доручити Полтавськомумісцевому центруз наданнябезоплатної вторинноїправової допомогипризначити адвокатаКопчі ІвануІвановичу, ІНФОРМАЦІЯ_1 для участіу розглядіцивільної справиза заявоювиконавчого комітетуШишацької селищноїради (органопіки тапіклування)про визнанняособи недієздатноюта влаштуванняфізичної особидо інтернатногозакладу психоневрологічноготипу наповне державнеутримання тазабезпечити явкуадвоката всудове засідання,яке відбудеться 13лютого 2024 року о 14 годині 30 хвилин та подальші засідання, які відбудуться по даній справі.

Копію ухвали направити Полтавському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для негайного виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Турченко

Присяжні Єрмолаєва О.О.,

Завора О.В.

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116720580
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та влаштування фізичної особи до інтернатного закладу психоневрологічного типу на повне державне утримання

Судовий реєстр по справі —552/4140/23

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні