Ухвала
від 02.02.2024 по справі 700/1122/23
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/1122/23

2/700/40/24

УХВАЛА

іменем України

02 лютого 2024 року Лисянський районний суд Черкаської області в складі головуючого - судді: Пічкура С.Д., за участю секретаря судового засідання: Нетребенко В.О., позивача: ОСОБА_1 , представника позивача адвоката: Самар В.В., відповідачки: ОСОБА_2 , представника відповідачки-адвоката: Скоромної І.М., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду у сел. Лисянка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 представник позивача адвокат Самар Вікторія Володимирівна до ОСОБА_2 третіособи:Орган опікита піклуванняВиноградської сільськоїради Звенигородськогорайону Черкаськоїобласті, Служба у справах дітей Благовіщенської міської ради Кіровоградської області, про визнання місця проживання дитини,

установив:

Позивачем заявлено позов про визначення місця проживання дитини з батьком.

Відповідачкою подано зустрічний позов про визначення місця проживання дитини з матір`ю.

У судовому засіданні учасники судового розгляду не досягли згоди щодо врегулювання спору мирним шляхом, не заперечують проти прийняття до розгляду зустрічного позову, позивачем подано відзив на зустрічний позов. Сторонами заявлено клопотання про долучення письмових доказів та допит свідків, які вирішені судом протокольною ухвалою.

Сторони не заперечують проти призначення справи до розгляду по суті.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній справі проведено підготовчі дії, передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України. При цьому, підстав для залишення заяви без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні не встановлено.

Згідно п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Завдання підготовчого провадження виконані, суд вважає, що наявні підстави для призначення справи до судового розгляду по суті в порядку загального провадження.

Відповідно до ч.2ст.193 ЦПК Українизустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Відповідно до ч.3ст.193 ЦПК Українивимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову у даній справі, первісний та зустрічний позов взаємопов`язані та їх спільний розгляд є доцільним, у зв`язку з чим судом приймається зустрічний позов.

Форма і зміст поданої зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Підстав у суду для неприйняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом немає.

Зустрічний позов подано в ході підготовчого провадження і питання, що стосуються його розгляду вирішувалось в підготовчому засіданні, від позивача надійшов відзив на зустрічний позов, тому зустрічний позов підлягає прийняттю до спільного розгляду з первісним позовом.

Крім того, за умовами ст. 197 ЦПК України суд вважає за можливе визначити порядок дослідження доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.189, 193, 197,200, ЦПК України, суд,

ухвалив:

Закрити підготовче провадження у справі.

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог: Орган опіки та піклування Виноградської сільської ради, про визначення місця проживання дитини з матір`ю, та об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Справу призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

В судове засідання викликати сторін у справі, вказаних у позовній заяві та свідків.

Дата призначення досудового розгляду:27 лютого 2024 року об 11-00 годині.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, допит свідків, дослідження письмових доказів, судові дебати.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Сергій ПІЧКУР

СудЛисянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116722795
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —700/1122/23

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні