Ухвала
від 02.02.2024 по справі 331/8190/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 331/8190/23

Провадження № 2-о/331/26/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2023 року місто Запоріжжя

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя у складі:

головуючого судді Яцун О.О.,

за участю секретаря судового засідання Крамаренко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Бердянської міської ради Запорізької області, Стрийська районна державна адміністрація, Олександрівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення,

В С Т А Н О В И В:

Заявники ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до Жовтневого районного суду міста Запоріжжя з заявою про усиновлення, в якій заявники просять суд визнати громадян України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , усиновлювачами дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Відповідно до п.4) ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема, про усиновлення.

За змістом частини 4 статті 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Частиною другою статті 67 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що суд залучає присяжних до здійснення правосуддя у порядку черговості на строк не більше одного місяця на рік, крім випадків, коли продовження цього строку зумовлено необхідністю закінчити розгляд справи, розпочатий за їхньою участю.

Добір осіб для запрошення до участі у здійсненні правосуддя як присяжних здійснюється за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Згідно частини 4 статі 67 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», залучення присяжних до виконання обов`язків у суді та їх виклик здійснюються в порядку, визначеному процесуальним законом.

Відповідно до протоколу попереднього відбору присяжних від 18 грудня 2023 року було попередньо відібрано присяжних: Кікош Тетяна Анатоліївна та Ковтун Юрій Олександрович (а.с.83).

Ухвалою Жовтневого районного суду міста Запоріжжя від 20 вересня 2023 року вказану вище заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі (а.с.90).

03 січня 2024 року присяжний Ковтун Ю.О. повідомила засобами мобільного зв`язку, що вона на даний знаходиться за межами міста Запоріжжя та просить увільнити його від обов`язків присяжного по даній справі.

З метою вжиття заходів для розгляду справи у розумні строки, а також враховуючи, що присяжний Ковтун Ю.О. перебуває за межами міста Запоріжжя, суд приходить до висновку, що існує необхідність його заміни, у зв`язку з чим необхідно здійснити автоматичне визначення іншого присяжного.

На підставі вищевикладеного та керуючись ч. 2 ст. 34, ст.ст. 260, 261, 268, ч. 4 ст. 293 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Увільнити присяжного Ковтуна Юрія Олександровича , який визначені автоматизованою системою, від виконання обов`язків присяжного у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Бердянської міської ради Запорізької області, Стрийська районна державна адміністрація, Олександрівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення.

Залучити іншого присяжного до здійснення правосуддя, шляхом автоматичного визначення, у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Бердянської міської ради Запорізької області, Стрийська районна державна адміністрація, Олександрівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Яцун

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116726995
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —331/8190/23

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні