Ухвала
від 29.01.2024 по справі 463/11426/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 463/11426/23

Провадження № 2/466/1054/24

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

«29» січня 2024 року Суддя Шевченківського районного суду м.Львова Н.Л.Луців-Шумська, ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , від імені якої діє адвокат Свищо Сергій Михайлович (79007, м.Львів, вул.Технічна, 1), до товариства з обмеженою відповідальністю «Омега-Львів» (79005, м.Львів, пл.Петрушевича, 3, офіс 234) про захист прав споживачів, стягнення штрафу у зв`язку з порушенням зобов`язання,

в с т а н о в и л а :

26 січня 2014 року з Личаківського районного суду м.Львова на розгляд Шевченківському районному суду м.Львова надійшли матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , від імені якої діє адвокат Свищо Сергій Михайлович, до товариства з обмеженою відповідальністю «Омега-Львів» про захист прав споживачів, стягнення штрафу у зв`язку з порушенням зобов`язання.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу належить розглядати в спрощеному позовному провадженні з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 19, 53, 175, 177, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИЛА :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , від імені якої діє адвокат Свищо Сергій Михайлович (79007, м.Львів, вул.Технічна, 1), до товариства з обмеженою відповідальністю «Омега-Львів» (79005, м.Львів, пл.Петрушевича, 3, офіс 234) про захист прав споживачів, стягнення штрафу у зв`язку з порушенням зобов`язання.

Розглядати справу в спрощеному позовному провадженні з повідомленням сторін.

Перше судове засідання призначити на 14 березня 2024 року на 10 год. 00 хв.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали та матеріалів позову для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем іншим учасникам справи. До відзиву надаються докази на підтвердження заперечень та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачу відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 3 ст.187 ЦПК України, якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу, що згідно п.4 ст.187 ЦПК України право на подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження у п`ятиденний строк з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-сайті Шевченківського районного суд м.Львова sh.lv.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачу, копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. Л. Луців-Шумська

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116727574
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів, стягнення штрафу у зв`язку з порушенням зобов`язання

Судовий реєстр по справі —463/11426/23

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Луців-Шумська Н. Л.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні