Ухвала
від 02.02.2024 по справі 607/20997/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02.02.2024

Справа № 607/20997/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2024 року м.Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі:

- головуючого судді Черніцької І.М.

- при секретарі судового засідання Демборинському М.Р.

з участю: представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про прийняття зустрічної позовної заяви ОСОБА_3 до Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України про розірвання угоди №174 до спільного розгляду з цивільною справою за позовом Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України до ОСОБА_3 про стягнення коштів за навчання, -

В С Т А Н О В И В :

Тернопільський національний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України ( далі Університет) звернувся в суд з позовом до ОСОБА_3 про стягнення коштів за навчання.

Ухвалою судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 01 листопада 2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 30 листопада 2023 року.

Ухвалою суду від 02 лютого 2024 року, яка занесена до протоколу судового засідання, задоволено клопотання представника відповідача та продовжено строк для подання відзиву та зустрічного позову. Судом встановлено, що відповідач не отримувала ухвали про відкриття провадження у справі, повідомлень про виклик суду та дізналась про наявність судового провадження із застосунку «Дія».

У судовому засіданні 02 лютого 2024 року представник ОСОБА_2 подав зустрічну позовну заяву до Університету про розірвання угоди за №174. Просив прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним.

Представник ОСОБА_1 пояснила, що у вирішенні питання прийняття зустрічного позову та його спільного розгляду з первісним позовом покладається на думку суду.

Суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши думку учасників справи, виконуючи положення ст. ст. 193, 194 ЦПК України приходить до висновку, що поданапредставником відповідача зустрічна позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177, 193, 194 ЦПК України, а тому необхідно прийняти її до спільного розгляду разом з первинним позовом, виходячи з таких правових підстав.

Положеннями ч. 1 ст. 193 ЦПК України встановлено, що відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Згідно з вимогами ч. 1 ст.194 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Відповідно до вимог ч. 2 ст.193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом (ч. 3 цієї ж статті).

Зі змісту зустрічної позовної заяви ОСОБА_3 та \ первісного позову Університету вбачається, що обидва позови взаємопов`язані та виникли з одних правовідносини, тому суд приходить до висновку, що спільний їх розгляд є доцільним, у зв`язку з чим зустрічний позов слід прийняти до спільного розгляду з первісним та вимоги за зустрічною позовною заявою слід об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону та встановленні обставини справи, суд вважає, що зустрічний позов ОСОБА_3 до Університету про розірвання угоди слід прийняти та об`єднати в одне провадження з первісним позовом Університету до ОСОБА_3 стягнення коштів за навчання.

Керуючись ст. ст. 193,194, 260, 261, 353, 355 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 до Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України про розірвання угоди №174 до спільного розгляду з первісним позовом Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров`я України до ОСОБА_3 про стягнення коштів за навчання, об`єднавши позови в одне провадження та присвоїти об`єднаній справі єдиний номер 607/20997/23, провадження 2/607/3815/2023.

Судове засідання у справі відкласти на 27 лютого 2024 року на 11 год 15 хв.

Копію зустрічної позовної заяви вручено представнику позивача у судовому засіданні.

Надати позивачу строк тривалістю 15 календарних днів, з дня отримання зустрічного позову для подачі відзиву на зустрічну позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду. Документи, які підтверджують надіслання відзиву іншим учасникам справи, додаються до відзиву.

Встановити п`ятиденний строк, з дня отримання відзиву на позов, для подачі відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Встановити п`ятиденний строк, з дня отримання відповіді на відзив, для подачі заперечення. Копія заперечень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням заперечень до суду.

Про час та місце судового засідання повідомити сторони.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - tem.te.court.gov.ua.

Головуюча

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116728893
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів за навчання

Судовий реєстр по справі —607/20997/23

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні