Ухвала
від 30.01.2024 по справі 617/1420/20
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 617/1420/20 Номер провадження 22-ц/814/211/24Головуючий у 1-й інстанції Подмаркова Ю. М. Доповідач ап. інст. Одринська Т. В.

У Х В А Л А

30 січня 2024 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого судді: Одринської Т.В.,

суддів: Дорош А.І., Триголова В.М.

за участю секретаря : Сальної Н.О.

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Жовновича Антона Миколайовича про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Жовнович Антон Миколайович, до Державного підприємства «Вовчанське лісове господарство», третя особа: Державне підприємство «Харківська державна лісовпорядна експедиція» про витребування безпідставно набутого майна та про визнання права власності на нерухоме майно,-

В С Т А Н О В И В:

В ході апеляційного розгляду справи представник ОСОБА_1 - адвокат Жовнович Антон Миколайович подав клопотання про зупинення провадження у даній справі, до закінчення перегляду в касаційному порядку Верховним Судом справи № 617/1400/20 за позовом ОСОБА_2 до ДП «Вовчанське лісовегосподарство»третя особа:Державне підприємство«Харківська державналісовпорядна експедиція»про витребуваннябезпідставно набутогомайна тапро визнанняправа власностіна нерухомемайно.Клопотання мотивованотим,що правовідносини у справах є подібними, а самі справи пов`язані єдиною підставою для позову.

Вирішуючи питання обгрунтованості даного клопотання, апеляційний суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст.381ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постанволення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Зупинення провадження у справі - це тимчасове припинення судом вчинення процесуальних дій під час судового розгляду із визначених у законі об`єктивних підстав, які перешкоджають подальшому розгляду справи і щодо яких неможливо передбачити їх усунення.

Положеннями ст.251ЦПК України визначено обов`язок суду зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють всановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Вивчивши доводи викладені в клопотанні представника ОСОБА_1 - адвоката Жовновича Антона Миколайовича, колегія суддів приходить до висновку, що у даній справі зібрані докази, які дозволяють встановити та оцінити обставини, які є предметом даного судового розгляду. Та обставина, що в суді касаційної інстанції знаходитьсчя на розгляді подібна справа, не може бути для зупинення провадження у даній справі.

З огляду на викладене, клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Жовновича Антона Миколайовича про зупинення провадження у справі слід залишити без задоволення.

Керуючись ч. 1 п. 6 ст. 251, 367, 381 ЦПК України, апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника ОСОБА_1 -адвоката ЖовновичаАнтона Миколайовичапро зупинення повадження у справі залишити без задоволення.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття і оскарженню в касаційному порядку не підлягає, крім випадків, визначених у ч.3ст.389 ЦПК України.

Повний текст ухвали складено 30.01.2024

Головуючий суддя Т.В. Одринська

Судді: А.І. Дорош

В.М. Триголов

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116734511
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —617/1420/20

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Постанова від 30.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Постанова від 30.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Хіль Л. М.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Хіль Л. М.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 11.03.2021

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Подмаркова Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні