Ухвала
від 02.02.2024 по справі 125/196/24
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/196/24

2/125/46/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

02.02.2024 м. Бар Вінницької області

Суддя Барського районного суду Вінницької області Салдан Ю.О., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Відділ освіти, сім`ї, молоді, культури, спорту та туризму Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, про визнання протиправним та скасування розпорядження про звільнення з роботи та поновлення на роботі,

УСТАНОВИЛА:

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.175,177,184 ЦПК України, підсудна Барському районному суду Вінницької області.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст.19 ЦПК Україна справа належить до категорії справ, які розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно доч.1, 6, 10 ст.212ЦПК України,учасники справимають правобрати участьу судовому засіданні врежимі відеоконференції позамежами приміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судом обов`язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У Барському районному суді Вінницької області існує технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, у тому числі з використанням власних технічних засобів учасників справи через сервіс Easycon (https://vkz.court.gov.ua/).

Керуючись п. 4 ч. 6 ст.19, ст.187, 274 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Відділ освіти, сім`ї, молоді, культури, спорту та туризму Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, про визнання протиправним та скасування розпорядження про звільнення з роботи та поновлення на роботі.

Розгляд справи здійснити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити у справі судове засідання для розгляду справи щодо суті в залі засідань Барського районного суду Вінницької області (Вінницька область, м. Бар, вул. Соборна, 2) на 01.03.2024 о 10:00 год.

Про час і місце розгляду справи повідомити учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу і третій особі.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов 15 днів з дня вручення цієї ухвали. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Копію відзиву та доданих до нього доказів відповідачі повинні надіслати іншим учасникам справи. До відзиву, який надсилається до суду, додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачеві право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу строк на подання відповіді навідзив, з дотриманням вимог ст. 179 ЦПК України, - 5днів здняотримання відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування позивача (якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем) та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк на подання заперечень щодо відповіді навідзив - 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду; до заперечень необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування відповідача (якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем) та документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Встановити третій особі строк для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, в яких викладаються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову п`ять днів з дня отримання, відповідно, позовної заяви або відзиву. До пояснень додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються письмові пояснення третьої особи та документи, що підтверджують надіслання (надання) письмових пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи. Копія письмових пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) письмових пояснень до суду У разі ненадання третьою особою пояснень у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://brs.vn.court.gov.ua/sud0201/.

Роз`яснити сторонам право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза приміщенням суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів стор і через сервіс відеоконференцзв`язку Easycon (https://vkz.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Юлія САЛДАН

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116740485
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з роботи та поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —125/196/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні