Ухвала
від 02.02.2024 по справі 939/167/24
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/167/24

УХВАЛА

02 лютого 2024 рокуселище Бородянка

Суддя Бородянського районного суду Київської області Стасенко Г.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Бучанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бучанському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про надання права на шлюб,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернулася до суду з вказаною заявою в порядку окремого провадження, обґрунтовуючи її тим, що вона в 2023 році познайомилася з ОСОБА_3 , який є військовослужбовцем, і між ними склалися теплі, щирі стосунки, вони мають взаємні почуття любові один до одного та мають намір зареєструвати шлюб. З квітня 2023 року вони проживають разом, мають спільний побут, спільні фінанси. Водночас, коли вони звернулися до відділу реєстрації актів цивільного стану, то у реєстрації шлюбу їм відмовили, оскільки вона не досягла віку, з якого можна зареєструвати шлюб.

Просила суднадати їйправо наукладення шлюбуз ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно з ч. 3 ст. 293 ЦПК України у порядку окремого провадження розглядаються також справи про надання права на шлюб, про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей, за заявою будь-якого з подружжя, якщо один з нього засуджений до позбавлення волі, про встановлення режиму окремого проживання за заявою подружжя та інші справи у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 23 Сімейного кодексу України за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Проте, у поданій заяві не зазначені обставини, які б свідчили, що укладення шлюбу в даному випадку буде відповідати інтересам неповнолітньої заявниці; не зазначені відомості про рід занять неповнолітньої заявниці, забезпеченість її житлом та підстави, на яких вона на даний час проживає в АДРЕСА_1 .

Також в заяві не зазначені відомості про батька неповнолітньої заявниці, зокрема, місце його проживання, що унеможливлює залучення його як заінтересованої особи.

У своїй заяві ОСОБА_1 просить надати їй право на шлюб з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що (рік народження), напевно, є помилкою.

Також у заяві не зазначена інформація щодо особи ОСОБА_3 , з яким заявниця ОСОБА_1 просить надати їй право на шлюб, зокрема, щодо його доходів, забезпеченості житлом, підстави проживання за вказаною у заяві адресою - АДРЕСА_1 .

Суддя також звертає увагу, що ОСОБА_1 у своїй заяві посилається на норми Цивільного процесуального кодексу України в редакції, яка на даний час не є чинною.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175 і 177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, суддя приходить до висновку про необхідність залишення заяви про надання права на шлюб без руху та надання заявниці ОСОБА_1 строку для усунення зазначених недоліків заяви.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Бучанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бучанському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про надання права на шлюб, залишити без руху.

Надати заявниці ОСОБА_1 строк для усуненнянедоліків заявитерміном сімднів здня отриманнянею копіїухвали.

СуддяГ. Стасенко

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116740923
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи, що виникають із сімейних правовідносин, з них: про надання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —939/167/24

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні