Ухвала
від 15.01.2024 по справі 333/10346/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/10346/23

Провадження № 2-о/333/354/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2024 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Михайлової А.В.,

присяжних Шевчука А.В.,

Штаудінгер А.В.,

за участю секретаря судового засідання Доновської А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в місті Запоріжжя, цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Районна адміністрація Запорізької міської ради по Комунарському району як орган опіки та піклування, ОСОБА_2 , Комунальне некомерційне підприємство «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради, про визнання фізичної особи недієздатною,

В СТАН ОВИ В:

У провадженні Комунарського районного суду м. Запоріжжя перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Районна адміністрація Запорізької міської ради по Комунарському району як орган опіки та піклування, ОСОБА_2 , Комунальне некомерційне підприємство «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради, про визнання фізичної особи недієздатною.

З положень п. 5 ст. 293 ЦПК України вбачається, що у справах про визнання особи недієздатною,розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання

Враховуючи, що особа відносно якої ставиться питання про визнання фізичної особи недієздатною не залучила адвоката для представництва її у цій справі, суд вважає за необхідне призначити адвоката для представлення її інтересів.

Згідно зі ст.15 ЦПК Україниучасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до п. 11 ч.1ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб: особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, - на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3частини другоїстатті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Керуючись ст.15, 293,341 ЦПК України,

П О С Т А НО В И В:

Доручити Запорізькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, призначити адвоката для представлення інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за призначенням та забезпечити його прибуття на15-45 годину 15 лютого 2024 рокудо Комунарського районного суду м.Запоріжжя, який розташований за адресою: вул. Європейська, буд.7, для участі у розгляді заяви.

Копію ухвали направити керівнику Запорізькогомісцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для негайного виконання.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Михайлова

Присяжні А.В. Шевчук

А.В. Штаудінгер

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116747467
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/10346/23

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Михайлова А. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Михайлова А. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Михайлова А. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Михайлова А. В.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Михайлова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні