Ухвала
від 02.02.2024 по справі 753/2136/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2136/24

провадження № 2/753/3696/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" лютого 2024 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Шаповалова К.В., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Преміал" (м. Київ, вул. Руденко, 6-а), Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Лейк-Хаус"(м. Київ, вул. Здолбунівська, 11-в) про визнання майнових прав на нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

29 січня 2024 року до Дарницького районного суду міста Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ "Інтер-Преміал", Обслуговуючого кооперативу "ЖБК "Лейк-Хаус" про визнання майнових прав на нерухоме майно.

В обгунтування позовної заяви позивач зазначає, що 25 червня 2003 року між Київським державним заводом "Буревісник" та ТОВ "Градострой" було укладено договір № 93/400/40-27 на будівництво житлового будинку за адресою: АДРЕСА_2 . За умовами договору ТОВ "Градострой" прийняло на себе виконання функцій замовника та організатора будівельних робіт. 01 грудня 2014 року ТОВ "Градострой" уклало з ТОВ "Інтер-Преміал" договір № 13-10/15-ПР про участь у будівництві та передачі функцій замовника., таким чином ТОВ "Інтер-Преміал" прийняло усі функції замовника будівництва об`єкту та земельну ділянку для повного користування. Згідно умов договору, запланований термін закінчення будівельно-монтажних робіт на об`єкті -до кінця 3 кварталу 2015 року, запланований термін вводу об`єкта в експлуатацію - до кінця 4 кварталу 2015 року. 13 вересня 2016 року ТОВ "Інтер-Преміал" та ОК "ЖБК "Лейк-Хаус" уклали договір, предметом якого є врегулювання відносин та розподілення функцій щодо добудови об`єкта будівництва - недобудованого житлового комплексу з об`єктами соціально побутового призначення, що будується на земельній ділянці розташованій за адресою: АДРЕСА_2 , таким чином ОК "ЖБК "Лейк-Хаус" прийняв функції замовника будівництва 28 лютого 2006 року ОСОБА_1 уклав договір купівлі-продажу облігацій ТОВ "Градострой" № К-130 з АБ "Банк регіонального розвитку", відповідно до умов договору ОСОБА_1 повинен був оплатити і прийняти іменні безпроцентні облігації ТОВ "Градострой" загальною кількістю 7366 штук. Ціна договору на день укладання становила 324 104,00 грн. На виконання умов даного договору ОСОБА_1 оплатив вказані кошти двома квитанціями та прийняв облігації. Окрім того 28 лютого 2006 року між ТОВ "Градострой" та ОСОБА_1 було укладено договір про резервування квартири АДРЕСА_2 . загальна площа - 73,66 кв.м., житлова площа - 34,83 кв.м., плановий строк закінчення будівництва та введення будинку в експлуатацію - 4 квартал 2007 року. 21 травня ТОВ "Градострой" видало інвесторам будинку гарантійний лист, який гарантує повне та безумовне виконання своїх зобов`язань перед інвесторами.24 березня 2015 року позивач пред`явив до погашення облігації, однак погашення не відбулося через невиконання ТОВ "Градострой" процедури погашення облігацій. ОСОБА_1 виконав умови договору, однак з вини відповідачів не отримав квартиру, оскільки відповідачами не повністю були виконані умови договорів. Враховуючи викладене, позивач просить суд визнати майнові права позивача на житлове приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , поверх - 7, кількість кімнат - 2, загальна площа - 73,66 кв.м., житлова площа - 34,83 кв.м.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30 січня 2024 року матеріали позову передано в провадження судді Шаповаловій К.В.

Відповідно до частини третьої статті 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Враховуючи те, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 174, 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), відсутні встановлені цим Кодексом підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в цивільній справі, зважаючи на те, що справа підсудна Дарницькому районному суду міста Києва, суд вважає за необхідне прийняти позов до розгляду та відкрити провадження у цій справі.

Враховуючи вимоги ст. 19, 187, 274 ЦПК України, суд дійшов висновку про наявність підстав для розгляду справи в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Керуючись ст.187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Преміал", Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Лейк-Хаус" про визнання майнових прав на нерухоме майно,.

Розглядати справу в порядку загального позовного провадження та призначити до розгляду в підготовче засідання на 13 березня 2024 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Дарницького районного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, зал. 123.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали, надіслати суду відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст.ст.178, 191 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому ст.ст.179 ЦПК України, подавши до суду також документи, що підтверджуються надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому ст.ст.180 ЦПК України, подавши до суду також документи, що підтверджуються надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://dr.ki.court.gov/ua

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: К.В. Шаповалова

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено06.02.2024
Номер документу116750814
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —753/2136/24

Рішення від 18.06.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні