Ухвала
від 13.03.2024 по справі 753/2136/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2136/24

провадження № 2/753/3696/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" березня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі

головуючого судді Шаповалової К.В.

за участі: секретаря судового засідання Давидюк В.О.

представника позивача Дадіверіної Л.І.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду за адресою: м.Київ, вул. О. Кошиця, 5а питання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Преміал", Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Лейк-Хаус" про визнання майнових прав на нерухоме майно,

ВСТАНОВИВ:

29 січня 2024 року до Дарницького районного суду міста Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ "Інтер-Преміал", Обслуговуючого кооперативу "ЖБК "Лейк-Хаус" про визнання майнових прав на нерухоме майно.

В обгунтування позовної заяви позивач зазначає, що 25 червня 2003 року між ДП "Київський державний завод "Буревісник"та ТОВ "Градострой" було укладено договір № 93/400/40-27 на будівництво житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 . За умовами договору ТОВ "Градострой" прийняло на себе виконання функцій замовника та організатора будівельних робіт. 01 грудня 2014 року ТОВ "Градострой" уклало з ТОВ "Інтер-Преміал" договір № 13-10/15-ПР про участь у будівництві та передачі функцій замовника., таким чином ТОВ "Інтер-Преміал" прийняло усі функції замовника будівництва об`єкту та земельну ділянку для повного користування. Згідно умов договору, запланований термін закінчення будівельно-монтажних робіт на об`єкті -до кінця 3 кварталу 2015 року, запланований термін вводу об`єкта в експлуатацію - до кінця 4 кварталу 2015 року. 13 вересня 2016 року ТОВ "Інтер-Преміал" та ОК "ЖБК "Лейк-Хаус" уклали договір, предметом якого є врегулювання відносин та розподілення функцій щодо добудови об`єкта будівництва - недобудованого житлового комплексу з об`єктами соціально побутового призначення, що будується на земельній ділянці розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , таким чином ОК "ЖБК "Лейк-Хаус" прийняв функції замовника будівництва 28 лютого 2006 року ОСОБА_1 уклав договір купівлі-продажу облігацій ТОВ "Градострой" № К-130 з АБ "Банк регіонального розвитку", відповідно до умов договору ОСОБА_1 повинен був оплатити і прийняти іменні безпроцентні облігації ТОВ "Градострой" загальною кількістю 7366 штук. Ціна договору на день укладання становила 324 104,00 грн. На виконання умов даного договору ОСОБА_1 оплатив вказані кошти двома квитанціями та прийняв облігації. Окрім того 28 лютого 2006 року між ТОВ "Градострой" та ОСОБА_1 було укладено договір про резервування квартири АДРЕСА_2 . загальна площа - 73,66 кв.м., житлова площа - 34,83 кв.м., плановий строк закінчення будівництва та введення будинку в експлуатацію - 4 квартал 2007 року. 21 травня ТОВ "Градострой" видало інвесторам будинку гарантійний лист, який гарантує повне та безумовне виконання своїх зобов`язань перед інвесторами.24 березня 2015 року позивач пред`явив до погашення облігації, однак погашення не відбулося через невиконання ТОВ "Градострой" процедури погашення облігацій. ОСОБА_1 виконав умови договору, однак з вини відповідачів не отримав квартиру, оскільки відповідачами не повністю були виконані умови договорів. Враховуючи викладене, позивач просить суд визнати майнові права позивача на житлове приміщення за адресою: АДРЕСА_3 , поверх - 7, кількість кімнат - 2, загальна площа - 73,66 кв.м., житлова площа - 34,83 кв.м.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30 січня 2024 року матеріали позову передано в провадження судді Шаповаловій К.В.

Ухвалою суду від 02 лютого 2024 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд позовної заяви за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання на 13 березня 2024 року на 10:00 год.

У підготовче засідання призначене на 13 березня 2024 року з`явилася представник позивача - адвокат Дадіверіна Л.І., представники відповідачів до суду не за`явилися, повістки, копії ухвал про відкриття провадження у справі та копії позовних заяв з додатками, адресовані їм на адреси їх місцезнаходження повернулися до суду з відмітками "адресат відсутній за вказаною адресою". Представником позивача було заявлено клопотання про залучення до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ТОВ "Градострой" та ДП "Київський державний завод "Буревісник", оскільки ДП "Київський державний завод "Буревісник" надавав територію для капітального будівництва за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська, 13, ТОВ "Градострой", а останній виконував функції замовника та організатора будівельних робіт за вказаною адресою.

Згідно із частиною першою статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Зважаючи на зміст позовних вимог та на виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, враховуючи те, що 25 червня 2003 року між ДП "Київський державний завод "Буревісник"та ТОВ "Градострой" було укладено договір № 93/400/40-27 на будівництво житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , за умовами якого ТОВ "Градострой" прийняло на себе виконання функцій замовника та організатора будівельних робіт, а згодом уклало договір з ТОВ "Інтер-Преміал", якім останні прийняли усі функції замовника будівництва об`єкту та земельну ділянку для повного користування, суд вважає, що ухвалене у справі рішення може вплинути на права та законні інтереси ДП "Київський державний завод "Буревісник"та ТОВ "Градострой", а тому суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

На підставі викладеного, керуючись статтями 53, 187, 260, 274, 277, ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "Градострой" (м. Київ, вул. Здолбунівська, 3-г) та Державне підприємство "Київський державний завод "Буревісник" (м. Київ, вул. Здолбунівська, 2).

Підготовче засідання у справі відкласти на 11 квітня 2024 року на 11 годин 00 хвилин у приміщенні Дарницького районного суду м. Києва (м. Київ, вул. О.Кошиця,5а, каб. 123).

Копію даної ухвали та копію позовної заяви з додатками надіслати третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Копію даної ухвали надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити третім особам, що вони мають право подати пояснення щодо позову не пізніше десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали та копії позовної заяви та додатків до неї, а щодо відзиву - протягом п`яти днів з дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dr.ki.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: К.В. Шаповалова

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117624918
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —753/2136/24

Рішення від 18.06.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шаповалова К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні