Ухвала
від 05.02.2024 по справі 544/2738/23
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/2738/23

пров. № 1-кп/544/37/2024

Номер рядка звіту 93

У Х В А Л А

про призначення до судового розгляду

05 лютого 2024 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області у складі:

складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

сторони кримінального провадження з боку обвинувачення прокурора Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Плесецьк Російської Федерації, українки, громадянки України, освіта базова загальна середня, вдови, на утриманні осіб немає, непрацюючої, без місця реєстрації, яка фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

яка обвинувачуєтьсяу скоєннікримінального правопорушення(злочину),передбаченого ч.4ст.185Кримінального кодексуУкраїни (далі КК України),

у с т а н о в и в :

16 листопада 2023 року до Пирятинського районного суду Полтавської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні внесеному в ЄРДР за № 12023170580000376 від 13.08.2023 з реєстром матеріалів досудового розслідування відносно ОСОБА_4 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Ухвалою судді від 16.11.2023 вказане кримінальне провадження призначено до підготовчого судового засідання.

Прокурор вважає за можливе призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта та провести його у відкритому судовому засіданні.

Представники потерпілих не заперечували проти призначення судового розгляду справи у відкритому судовому засіданні та розгляду справи одноособово суддею, про що надали відповідні заяви.

Суд, заслухавши думку учасників судового провадження, у відповідності до положень ст. 314 КПК України, яка регламентує порядок та межі підготовчого судового засідання, вивчивши обвинувальний акт та долучений до нього реєстр матеріалів досудового розслідування, приходить до наступного висновку.

Кримінальне провадження підсудне Пирятинському районному суду Полтавської області, обвинувальний акт складено у відповідності до положень КПК України і поверненню прокурору не підлягає, підстав для закриття кримінального провадження чи його направлення прокурору для проведення досудового провадження судом під час підготовчого судового засідання не встановлено.

Порушення вимог КПК України, які б унеможливлювали призначення провадження до судового розгляду, відсутні, відтак суд приходить до висновку про необхідність призначення провадження за обвинувальним актом відносно ОСОБА_4 до судового розгляду.

Зазначене судове засідання з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження слід проводити відкрито, обмеження щодо цього, передбачені ч. 2 ст. 27 КПК України, відсутні.

Коло осіб, які беруть участь, у судовому розгляді є наступним: прокурор, представники потерпілих, обвинувачена.

Клопотань про здійснення судового виклику інших осіб до суду для їх допиту, витребування певних речей, документів, в тому числі щодо зміни, скасування або обрання іншого запобіжного заходу обвинуваченому, не заявлено.

Згідно ч. 1 ст.314-1КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Відповідно до ч. 2 ст.314-1КПК України досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Встановлено, що злочин, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_4 відповідно до ст.12КК України є тяжким злочином.

Відповідно до ч. 3 ст. 315 КПК України, під час підготовчого судового засідання суд за клопотанням учасників судового провадження має право обрати, змінити чи скасувати заходи забезпечення кримінального провадження, в тому числі запобіжний захід, обраний щодо обвинуваченого.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 179, 314-316, 369 КПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України на 14 год. 00 хв. 13 лютого 2024 року, про що повідомити зацікавлених осіб.

Кримінальне провадження розглядати суддею одноособово у відкритому судовому засіданні.

Викликати для участі у судовому засіданні прокурора, представників потерпілих та обвинувачену.

Доручити Миргородському районномусектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області (адреса місця знаходження: 38300,селище ВеликаБагачка,Миргородського району,Полтавської області,вул.Шевченка,71,електронна адреса:pl6@probation.gov.ua) скласти та подати суду в строк до 14 год. 00 хв. 13 лютого 2024 року досудову доповідь щодо обвинуваченої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканки АДРЕСА_1 .

Роз`яснити обвинуваченому що їй надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали надіслати начальнику органу пробації для виконання.

Копію ухвали надіслати учасникам судового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116759096
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —544/2738/23

Вирок від 20.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 18.12.2023

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні