Ухвала
від 05.02.2024 по справі 690/787/23
ВАТУТІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 690/787/23

Провадження № 2/690/50/24

У Х В А Л А

про заміну відповідача та витребування доказів

05 лютого 2024 року м. Ватутіне

Ватутінський міський суд Черкаської області

у складі: головуючого судді Здоровила В.А.

з участю секретаря Мельник С.В.

під час відкритого підготовчого судового засідання цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Ватутінської державної нотаріальної контори Звенигородського району Черкаської області, Звенигородського відділу державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про зняття арешту з нерухомого майна, -

в с т а н о в и в:

у провадженні Ватутінського міського суду Черкаської області на розгляді знаходяться матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Ватутінської державної нотаріальної контори Звенигородського району Черкаської області, Звенигородського відділу ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального МУ МЮ (м.Київ) про зняття арешту з нерухомого майна.

Ухвалою судді від 05.12.2023 провадження у справі було відкрито, призначено підготовче судове засідання та до нотаріальної контори направлено ухвалу про витребування доказів.

Від завідувача першої Черкаської державної нотаріальної контори в порядку заміщення завідувача Ватутінської державної нотаріальної контори Шалденко Л.В. надійшов до суду лист, відповідно до якого вона повідомляє, що у зв`язку з ліквідацією Ватутінської державної нотаріальної контори та передачею документів в нотаріальний архів для отримання відомостей по цивільній справі необхідно звернутися до Черкаського обласного державного нотаріального архіву з 01.02.2024.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилася, представник позивача Держан В.В. подала до суду заяву, в якій просить підготовче судове засідання провести у відсутності сторони позивача, просить задовольнити клопотання про витребування доказів з Черкаського обласного державного нотаріального архіву та просить замінити у справі належного відповідача з Ватутінської державноїнотаріальної конториЗвенигородського районуЧеркаської області на Звенигородську державну нотаріальну контору Звенигородського району Черкаської області.

Представники відповідачів Ватутінської державної нотаріальної контори Звенигородського району Черкаської області та Звенигородського відділу ДВС у Звенигородському районі Черкаської області Центрального МУ МЮ (м.Київ) в підготовче судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлялися про дату, час та місце його проведення.

Дослідивши матеріали справи, суд виходить із наступного.

Згідно зі ст. 51 ЦПК України, суд має право за клопотанням позивача залучити до справи співвідповідача, або замінити первісного відповідача належним відповідачем.

Відповідно до ч. 2 та 4ст. 51 ЦПК України,якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Суд вважає, що заява представника позивача про заміну первісного відповідача належним відповідачем підлягає до задоволення, оскільки Ватутінська державна нотаріальна контора Звенигородського району Черкаської області ліквідується.

А тому,суд вважаєза необхіднимзамінити первісноговідповідача Ватутінськудержавну нотаріальнуконтору Звенигородськогорайону Черкаськоїобласті належним відповідачем Звенигородською державною нотаріальною конторою Звенигородського району Черкаської області.

Крім того, відповідно ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки докази, які просить витребувати представник позивача мають істотне значення для правильного вирішення справи, самостійно представник позивача немає можливості отримати запитувану інформацію, оскільки відповідно до ст. 11, 21 ЗУ «Інформацію» така інформація є конфіденційною та може бути надана лише на вимогу суду, вважаю за необхідним клопотання задовольнити та витребувати із Черкаського обласного державного нотаріального архіву відповідні докази.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 10, 42,51,84, 260,294 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Держан Валентини Василівни про заміну відповідача та витребування доказів - задовольнити.

Замінити усправі за позовом ОСОБА_1 до Ватутінської державної нотаріальної контори Звенигородського району Черкаської області, Звенигородського відділу державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про зняття арешту з нерухомого майна первісного відповідача Ватутінську державнунотаріальну конторуЗвенигородського районуЧеркаської області наналежного відповідачаЗвенигородську державнунотаріальну конторуЗвенигородського районуЧеркаської області(ЄДРПОУ: 02901242, проспект Шевченка, 10, місто Звенигородка, Звенигородський район, Черкаська область, 20200).

Призначити по справі підготовче судове засідання на 26 лютого 2024 року о 14 год. 00 хв. в приміщенні Ватутінського міського суду Черкаської області за адресою: вулиця Будівельна, 1, місто Ватутіне, Звенигородський район, Черкаська область, 20251.

В судове засідання викликати сторони за адресами проживання та перебування.

Належному відповідачу направити копію ухвали про заміну відповідача та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач у строк протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання ухвали має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову, а також копію відзиву та доданих до нього документів надіслати позивачу.

Клопотання представника позивача про витребування доказів по справі задовольнити.

Витребувати у Черкаському обласному державному нотаріальному архіві (вулиця Вернигори, 4, місто Черкаси, Черкаська область, 18008) відомості на підставі яких 02.02.2007 10:51:35 реєструвалося обтяження №12725980 заборона на нерухоме майно, зміст, характеристика обтяження, архівні дані 3364725, опис предмета обтяження все майно в с. Юрківка ОСОБА_2 .

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом, відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на веб-сайті Ватутінського міського суду Черкаської області http://vt.ck.court.gov.ua, розміщеному на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя В.А. Здоровило

СудВатутінський міський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116759998
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —690/787/23

Рішення від 05.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні