Ухвала
від 30.01.2024 по справі 727/12489/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/12489/23

Провадження № 2/727/292/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2024 року Шевченківський районий суд м.Чернівці в складі:

головуючого судді - Слободян Г.М

секретар судового засідання - Костенюк О.І.

за участю сторін:

позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2

представника відповідача - Спенул О.М.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м. Чернівці цивільну справу позовом ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Виконавчого комітету Чернівецької міської ради, як органу опіки і піклування (код ЄДРПОУ:04062216, місце знаходження площа Центральна,9) про скасування рішення та збов`язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шевченківського районного суду м.Чернівці знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Чернівецької міської ради, як органу опіки і піклування про скасування рішення та збов`язання вчинити дії.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Чернівці від 22.11. 2023 року було прийнято справу за вищенаведеним позовом до провадження і призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Представником позивача ОСОБА_1 , адвокатом Кусмарцевим М.О. скеровано до суду заяву про залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Снятинський психоневрологічний інтернат (78301, м. Снятин Коломийського району Івано-Франківської області, вул. Гоголя, 23, ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 03188719, електронна пошта ІНФОРМАЦІЯ_1, номер телефону НОМЕР_2 ) у вищенаведеній цивільній справі, а також про допит свідків. Дану заяву підтримано ним та його довірителем у судовому засіданні.

Представник відповідача ОСОБА_3 розгляд вищезазначеної заяви віднесла на розсуд суду.

Суд, оглянувши матеріали справи, заслухавши по клопотанню позицію сторін приходить до наступного.

За змістом ч. 1, ч. 4 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї із сторін та у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідност. 54 ЦПК України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява. У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Відповідно ч.1 ст. 182 ЦПК України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Згідно ч.ч.1,3 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

За приписами ч.1 ст. 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Відповідно до ч.1 ст. 90 ЦПК України показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи. Не є доказом показання свідка, який не може назвати джерела своєї обізнаності щодо певної обставини.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи те, що вирішення даної заяви без залучення до справи в якості третьої особи Снятинський психоневрологічний інтернат, може порушити права або обов`язки комунальної медичної установи, де здійснюється медичний нагляд та проживає недієздатний ОСОБА_4 , суд вважає за необхідне залучити в якості третьої особи Снятинський психоневрологічний інтернат.

Керуючисьст. 53, 91 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника представника позивача, адвоката Кусмарцева М.О. про залучення третьої особи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Чернівецької міської ради, як органу опіки і піклування про скасування рішення та збов`язання вчинити дії - задовольнити.

Залучити Снятинський психоневрологічний інтернат (78301, м. Снятин Коломийського району Івано-Франківської області, вул. Гоголя, 23, ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 03188719, електронна пошта ІНФОРМАЦІЯ_1, номер телефону НОМЕР_2 ) в якості третьої особи до участі у справі №727/12489/23 за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Чернівецької міської ради, як органу опіки і піклування про скасування рішення та збов`язання вчинити дії.

Роз`яснити залученій третій особі, її право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч. 3-6 ст.178 ЦПК України. Встановити п`ятнадцятиденний строк з дня одержання копії цієї ухвали.

Викликати в судове засідання і допитати в якості свідків: : ОСОБА_5 , позивача за його згодою ОСОБА_1 , заступника Снятинського психоневрологічного інтернату Рожко Миколу Дмитровича, забезпечення явки яких покласти на позивача.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань, що передбачена ст.ст. 384, 385 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Слободян Г.М.

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116761492
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення та збов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —727/12489/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні