Ухвала
від 05.02.2024 по справі 240/7774/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 лютого 2024 року м. Житомир справа № 240/7774/22

категорія 112030000

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Шимоновича Р.М.,

розглянувши адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Бердичівського управління праці та соціального захисту населення Виконавчого комітету Бердичівської міської ради про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

У провадженні Житомирського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №240/7774/22.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику (повідомлення) учасників справи.

Від представника Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради надійшло клопотання про заміну сторони правонаступником. У вказаному клопотанні представник просить замінити відповідача - Бердичівське управління праці та соціального захисту населення Виконавчого комітету Бердичівської міської ради на його правонаступника Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради.

Дослідивши клопотання Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради та матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Встановлено, що у 2019 році установа була реорганізована в "Управління праці, сім`ї та соціального захисту населення Виконавчого комітету Бердичівської міської ради" (рішення Бердичівської міської ради від 28.02.2019 року №834), в 2021 році в "Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради" (рішення Бердичівської міської ради від 18.03.2021 року №165), про що внесено запис в ЄДРПОУ 03192810).

Таким чином, Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради є правонаступником прав та обов`язків Управління праці, сім`ї та соціального захисту населення Виконавчого комітету Бердичівської міської ради.

За таких обставин, враховуючи приписи ст. 52 КАС України, суд вважає за необхідне замінити відповідача по справі.

Вирішуючи питання про витребування доказів у справі, суд зазначає таке.

Частиною 4 статті 9 КАС України встановлено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Згідно з частиною 3 статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Положеннями частини 6 статті 80 КАС України, передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Отже, суд дійшов висновку, що для встановлення усіх фактичних обставин справи, які мають значення для вирішення спору по суті, необхідним є витребування додаткових доказів.

Керуючись статтями 9, 12, 52, 72, 77, 79, 80, 248, 262, 263, 294 КАС України, суд

ухвалив:

Клопотання Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради про здійснення процесуального правонаступництва - задовольнити.

Замінити у справі №240/7774/22 відповідача - Бердичівське управління праці та соціального захисту населення Виконавчого комітету Бердичівської міської ради на Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради (вул. Європейська, 83, м. Бердичів, Житомирська область, 13306, код ЄДРПОУ 03192810).

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Встановити Управлінню сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради 15-денний строк, з дня отримання цієї ухвали, для подання відзиву на позов із поясненнями по суті заявлених вимог.

Зобов`язати Управління сім`ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради надати суду у строк, встановлений для подання відзиву на позов:

- засвідчені у спосіб, визначений законом, повідомлення №93 від 21.02.2022 року про відсутність права у ОСОБА_1 на отримання пільг та відповідь на заяву ОСОБА_1 від 21.04.2022 року.

Попередити відповідача, що невиконання ухвали суду про витребування доказів може мати наслідком застосування заходів процесуального примусу, передбачених статтями 145, 149 КАС України.

Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому статтею 256 КАС України, та може бути оскаржена в частині задоволення заяви про здійснення процесуального правонаступництва до Сьомого апеляційного суду за правилами, встановленими статтями 293-297 КАС України.

Суддя Р.М.Шимонович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116768812
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування)

Судовий реєстр по справі —240/7774/22

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 09.05.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні