Ухвала
від 05.02.2024 по справі 554/291/24
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 05.02.2024Справа № 554/291/24 Провадження № 1-кс/554/1893/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 лютого 2024 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання слідчої СВ Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024170420000052 від 06 січня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідча звернулась до суду з вищезазначеним клопотанням, в якому порушується питання про необхідність надання дозволу на тимчасовий доступ до медичної документації на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що стосується факту надання медичної допомоги останньому з приводу перебування на стаціонарному лікуванні в період з 09 травня 2023 року по 26 травня 2023 року у КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в АДРЕСА_1 , зокрема медичну картку хворого.

В обґрунтування клопотання слідча зазначила, 05 січня 2024 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 спільно вживали спиртні напої за місцем проживання останнього в АДРЕСА_2 .

06 січня 2024 року, близько 05 год 00 хв, на ґрунті вживання спиртних напоїв, у ОСОБА_4 виник раптовий умисел на спричинення ОСОБА_5 тілесних ушкоджень. Так, ОСОБА_4 , усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, схопив ніж, яким наніс ОСОБА_5 не менше двох ударів в область живота та грудної клітки, чим спричинив останньому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани передньої стінки грудної клітки та різані рани першого, другого та третього пальців лівої кисті.

Відомості за вказаним фактом 06 січня 2024 року було внесено до ЄРДР за №12024170420000052 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_4 перебував на лікуванні у КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в АДРЕСА_1 .

З метою перевірки вищевказаної інформації, а також з метою найбільш повного, всебічного та об`єктивного проведення досудового розслідування кримінального провадження, проведення судово-психіатричної експертизи підозрюваного, виникла необхідність у наданні дозволу на тимчасовий доступ до наявної у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в АДРЕСА_1 , медичної документації відносно факту надання медичної допомоги ОСОБА_4 .

Іншим способом, ніж отримати інформацію вказаним вище чином, розкрити кримінальне правопорушення не можливо.

У судове засідання слідча ОСОБА_3 не з`явилась, направила до суду заяву про розгляд клопотання без її участі, клопотання підтримує та просить його задовольнити.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, зазначених у клопотанні, слідчий суддя вважає за необхідне проводити розгляд цього клопотання згідно положень ч. 2 ст. 163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

На підставі положень ч. 4 ст. 107 КПК України у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть у ньому участь, фіксування за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до таких висновків.

Згідно положень п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно доч.5ст.163КПК України,слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Разом із тим, згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієїстатті,доведе можливістьвикористання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Відповідно до ч. 7 ст 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Судом встановлено, що в провадженні СВ Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження №12024170420000052 від 06 січня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

Слідчою доведено, що вказана інформація перебуває у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в АДРЕСА_1 , має суттєве значення для встановлення важливих відомостей по справі, будуть використані для проведення судово-психіатриченої експертизи підозрюваного, а іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаної інформації, неможливо, а тому слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

На підставі викладеного, з метою забезпечення повного та об`єктивного розслідування, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 132, 159 - 166 КПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання слідчої задовольнити.

Надати дозвіл слідчій СВ Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до медичної документації на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що стосується факту надання медичної допомоги останньому з приводу перебування на стаціонарному лікуванні в період з 09 травня 2023 року по 26 травня 2023 року у КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в АДРЕСА_1 , зокрема медичну картку хворого.

Зобов`язати службових осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в АДРЕСА_1 , надати вищевказані документи та можливість вилучити вищезазначені документи (інформацію) на паперових (у роздрукованому вигляді) та електронних носіях інформації.

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня її постановлення, тобто до 04 квітня 2024 року.

В разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннями кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність за ст. 382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116783113
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/291/24

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Харлан Н. М.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Харлан Н. М.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 02.02.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 25.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 25.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 10.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні