Ухвала
від 23.01.2024 по справі 756/11473/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

23.01.2024 Справа № 756/11473/23

Справа №756/11473/23

Провадження №2/756/644/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2024 року Оболонський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Тихої О.О., за участю секретаря судового засідання Кренджеляк А.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про усунення перешкод у користування майном шляхом зобов`язання зняти майно з розшуку,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Оболонського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про усунення перешкод у користування майном шляхом зобов`язання зняти майно з розшуку.

Звернувшись з вказаним позовом до суду позивач просить зобов`язати Оболонський відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) винести постанову щодо припинення розшуку належного йому транспортного засобу марки Opel Vectra, номерний знак НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ), номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_3 , НОМЕР_4 .

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що 25.06.2019 між ОСОБА_1 та ФОП ОСОБА_2 було укладено Угоду про купівлю-продаж із третіми особами № 7162/19/010193, згідно якої він придбав автомобіль Opel Vectra, 2005 року випуску, номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ..

26.06.2019 вказаний транспортний засіб було перереєстровано позивачем на його ім`я та отримано свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_5 .

Разом з тим, у червні 2023 року позивачу стало відомо, що вказаний транспортний засіб, згідно постанов державних виконавців Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у виконавчих провадженнях ВП № НОМЕР_6 та ВП № НОМЕР_7, перебуває у розшуку, що чинить перешкоди у користуванні вказаним майном.

Від позивача до суду надійшла заява про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача у судове засідання повторно не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку, відзив на позов не надавав.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

З листа Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) № 39375/3.2-23 вх. М-9668-23 від 28.07.2023, що міститься в матеріалах справи, убачається, що за інформацією Регіонального сервісного центру МВС України в м. Києві транспортний засіб марки Opel Vectra, номерний знак НОМЕР_1 , номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , належить іншій особі - боржнику у виконавчих провадженнях № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 ОСОБА_3 .

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (ч.1 ст.5 ЦПК України).

Згідно з п. 4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.ч. 1, 5, 6 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

За приписами ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

За вказаних обставин, враховуючи предмет та підстави позову, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду цивільної справи, відсутність у матеріалах справи матеріалів виконавчих проваджень, в рамках яких накладено обтяження на автомобіль, що є предметом спору, беручи до уваги те, що витребування доказів має значення для вирішення справи, суд приходить до висновку про необхідність витребувати з Головного Сервісного центру МВС України (код ЄДРПОУ - 40109173, юридична адреса: 04085, м. Київ, вул. Лук`янівська, 62) відомості про те, коли, за ким та на підставі яких документів здійснювалась реєстрація (постановка на облік в Сервісному центрі МВС) права власності на транспортний засіб марки Opel Vectra, номерний знак НОМЕР_1 (номерний знак згідно зі свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_5 - НОМЕР_2 ), 2005 року випуску, номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , а також з Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) належним чином посвідчені копії матеріалів виконавчих проваджень ВП № НОМЕР_6 та ВП № НОМЕР_7.

Керуючись ст.ст. 2, 12, 81, 247, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати з Головного Сервісного центру МВС України (код ЄДРПОУ - 40109173, юридична адреса: 04085, м. Київ, вул. Лук`янівська, 62) відомості про те, коли, за ким та на підставі яких документів здійснювалась реєстрація (постановка на облік в Сервісному центрі МВС) права власності на транспортний засіб марки Opel Vectra, номерний знак НОМЕР_1 (номерний знак згідно зі свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_5 - НОМЕР_2 ), 2005 року випуску, номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_3 , НОМЕР_4 .

Витребувати з Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (04212, м. Київ, вул. Левка Лук`яненка, 2-Д) належним чином посвідчені копії матеріалів виконавчих проваджень ВП № НОМЕР_6 та ВП № НОМЕР_7.

Запитуванні документи направити до суду не пізніше п`яти днів з дні отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Тиха

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116784101
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користування майном шляхом зобов`язання зняти майно з розшуку

Судовий реєстр по справі —756/11473/23

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Тиха О. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Тиха О. О.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Тиха О. О.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Тиха О. О.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Тиха О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні