Ухвала
від 06.02.2024 по справі 398/4866/23
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 398/4866/23

провадження № 2/399/47/2024

УХВАЛА

06 лютого 2024 року смт Онуфріївка

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Шульженко В.В., при секретарі судового засідання Берест З.М., за участі представника позивача ОСОБА_1 , третьої особи ОСОБА_2 розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Виконкому Градизької селищної ради Кременчуцького району Полтавської області, як орган опіки та піклування, до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав,-

встановив:

в провадженні суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

Відповідач до суду не з`явилася, про дату, час та місце судового засідання повідомлена належним чином, направила на електронну пошту суду клопотання про відкладення судового засідання на іншу дату та час у зв`язку з великим строком вагітності 38 т. та набряком ніг та 06.02.2024 року має візит у лікарню.

Учасники справи заперечували щодо задоволення клопотання позивача з огляду на те, що остання про сьогоднішню дату, час та місце судового засідання повідомлена належним чином, її процесуальні права та обов`язки їй відомі. Представник позивача додала, що їй відомо, що відповідач наразі перебуває вдома.

Протокольною ухвалою суду постановлено про відмову у задоволенні клопотання відповідача, оскільки жодних доказів стану здоров`я та необхідності звернення до лікаря суду не надано.

Протокольною ухвалою суду задоволено клопотання представника позивача про долучення до матеріалів справи додаткових доказів.

Третя особа ОСОБА_2 заявила клопотання, з урахуванням його уточнення в підготовочму судовому засіданні, про залучення до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача батька малолітніх дітей - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки рішення у справі може вплинути на його права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Одночасно клопотала про об`єднання в одне провадження даної справи зі справою №527/2725/23 за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Градизької селищної ради Кременчуцького району Полтавської області (як орган опіки та піклування) про позбавлення батьківських прав, оскільки позови заявлені різними позивачами до одного й того самого відповідача та мають один і той самий предмет спору. Зазначивши, що справа №527/2725/23 знаходилася в провадженні Глобинського районного суду Полтавської області та передана до Онуфріївського районного суду за підсудністю.

Крім того, просила викликати в судове засідання свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , оскільки останні особисто знайомі з ОСОБА_3 та зможуть її всебічно охарактеризувати, повідомити про відношення матері до своїх дітей та дітей до матері.

Третя особа підтримала заявлені клопотання та просила їх задовольнити.

Представник позивача не заперечувала щодо задоволення заявлених третьою особою клопотань.

Заслухавши клопотання, думку представника позивача щодо нього, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

За правилами ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.4-ч.7 ЦПК України у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи предмет та підстави позову, а також матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення поданого клопотання, оскільки рішення у справі може вплинути на права або обов`язки третьої особи щодо однієї із сторін.

Вирішуючи питання щодо об`єднання даної справи зі справою №527/2725/23 судом зазначається про те, що за даними ЄДРСР вказана справа ухвалою Глобинського районного суду Кіровоградської області від 21.11.2023 року надіслана за підсудністю до Онуфріївського районного суду Кіровоградської області, проте станом на 06.02.2024 року справа до Онуфріївського районного суду не направлена, відповідно остання не перебуває в провадженні Онуфріївського районного суду Кіровоградської області, а тому враховуючи положення ст. 188 ЦПК України клопотання не підлягає задоволенню.

Клопотання щодо виклику свідків підлягає задоволенню, оскільки останнє відповідає положенням ст.ст. 12, 13, 91 ЦПК України.

За положеннями п.2 ч.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, зокрема, залучення до участі третьої особи.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 53, 197-198, 260-261, 353 ЦПК України, суд,-

постановив:

клопотання третьої особи ОСОБА_2 задовольнити частково.

Залучити до участі у справі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса місця реєстрації АДРЕСА_1 , як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

В об`єднанні даної справи зі справою №527/2725/23 за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Градизької селищної ради Кременчуцького району Полтавської області (як орган опіки та піклування) про позбавлення батьківських прав, відмовити.

Клопотання про виклик свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 задовольнити.

Ухвалу направити учасникам справи.

Направити наадресу третьої особи копію даної ухвали та позовної заяви з додатками.

Встановити третій особі строк для надання пояснень до позову протягом 7 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та щодо відзиву - протягом 7 днів з дня його отримання.

У поясненняхтретьої особищодо позовуабо відзивутретя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,викладає своїаргументи іміркування напідтримку абозаперечення протипозову.Поясненнятретьоїособи підписуютьсятретьоюособоюабоїїпредставником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України (ч.1-3 ст.181 ЦПК України).

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Відкласти розгляд справи до 20.02.2024 до 08:15 год.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 06.02.2024 року.

Суддя Онуфріївського районного суду

Кіровоградської області В.В. Шульженко

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116787990
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —398/4866/23

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні